Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
914
914

В Енергодарі окупанти організовують старшокласникам “екскурсії” на російську АЕС – Генштаб

Енергодарі

У тимчасово захопленому Енергодарі російські окупанти організовують дітям старших класів «екскурсії» до Волгодонська, на Ростовську атомну електростанцію.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 25 березня, передає Nikopolnews.

Раніше радниця-уповноважена президента України з прав дитини Дарія Герасимчук заявила, що росіяни застосовують щонайменше п’ять способів викрадення українських дітей, зокрема вивозять їх з інтернатів або забирають їх з родин на окупованих територіях начебто для оздоровлення в дитячих таборах, пише Громадське.

У Генштабі також повідомили, що російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях.

Нещодавно, 22 березня, військовослужбовці федеральної служби національної гвардії рф провели рейд населеним пунктом Чаплинка Херсонської області. Під час перевірки особливій увазі підлягали особисті документи громадян, транспортні засоби та мобільні телефони.

Що відомо про депортацію українських дітей

У Регіональному центрі прав людини ідентифікували 16 тисяч українських дітей, яких депортували до росії. Сотні дітей також віддали в російські сім’ї. Згідно зі звітом Обсерваторії конфліктів та Єльської лабораторії гуманітарних досліджень, росія вивезла щонайменше 6 тисяч українських дітей до таборів для «політичного перевиховання».

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 24 лютого розповів, що Україна не може силою забрати дітей, а міжнародні інституції не мають мандата, допуску чи бажання росії їх пускати.

А втім, над поверненням дітей працює омбудсмен та Координаційний центр. Також Україна планує міжнародну конференцію в березні, де будуть говорити про всі можливі реакції та рішення, зокрема з прокурором Міжнародного кримінального суду.

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордер на арешт президента рф володимира путіна разом із російською омбудсменкою марією львовою-бєловою за підозрою у причетності до депортації українських дітей.

Ще новини Енергодара:

Інші новини України:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×