Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3856
3856

Нова свердловина і вибухи біля станції – у МАГАТЕ розповіли, що відбувається на ЗАЕС

Нова свердловина і вибухи біля станції – у МАГАТЕ розповіли, що відбувається на ЗАЕС

У МАГАТЕ розповіли, що відбувається на ЗАЕС. Інформація оприлюднена на офіційному сайті організації 22 серпня, передає Nikopolnews.

Протягом останнього тижня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) зафіксувало ряд інцидентів, що відбулися поблизу Запорізької атомної електростанції. Згідно з офіційним повідомленням МАГАТЕ, опублікованим 22 серпня, мова йде вибухи та стрілянину у районі станції. Також повідомляється про дії росіян зі свердловиною.

Після руйнування російськими окупантами Каховської греблі на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС розпочали відкачувати воду з нової свердловини із ґрунтовими водами. Наразі викачується близько 20 м³ води на годину.

Команда МАГАТЕ також поінформувала про регулярні ознаки військової діяльності поблизу ЗАЕС. Так, 14 серпня, зазначили представники агентства, вікна кімнати, де вони перебували, затряслися від сильного вибуху, ще за два дні було чутно постріли. 17 серпня поблизу майданчика станції стався ще один вибух і п’ять детонацій по тому, які було чути навіть на деякій відстані від ЗАЕС 20 серпня; 21 серпня – п’ять вибухів.

Крім того, в межах своєї моніторингової діяльності на ЗАЕС експерти МАГАТЕ очікують доступу найближчими днями на дахи реакторних установок №№1, 2, 5 і 6, куди окупанти їх і досі не пускають.

МАГАТЕ наголошує, що команда продовжує спостерігати за регулярними ознаками військової активності в цьому районі.

Ще новини ЗАЕС: Енергодар і ЗАЕС не готували до нападу росіян – міський голова

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×