Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7694
7694

Що відбувається на Запорізькій АЕС 25 лютого

Что происходит на Запорожской АЭС 25 февраля

24 лютого в українському інфопросторі з’явилися тривожні повідомлення про нібито наміри окупантів обстріляти Запорізьку атомну електростанцію. Що відбувається на Запорізькій АЕС 25 лютого?

Запорізька АЕС вивела в резерв два енергоблоки у п’ятницю 25 лютого. Запорізька атомна електростанція планово відключила від енергосистеми енергоблоки №5 та №6. Про це повідомляє пресслужба ЗАЕС, передає Nikopolnews.

Зазначається, що енергоблоки були відключені та виведені в резерв для забезпечення меж операційної безпеки. Енергоблок №5 відключили о 00:17, а енергоблок №6 – о 08:47.

На даний момент в роботі перебувають 4 енергоблоки Запорізької АЕС. Сумарна потужність генераторів становить 3 370 МВт.

Згідно з даними “Укренерго”, наразі в роботі перебувають 11 із 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС України.

Нагадаємо, 24 лютого заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла  заявила про загрозу обстрілу Запорізької АЕС з посиланням на СБУ

А міський голова Енергодару Дмитро Орлов згодом спростував цю інформацію, назвавши її фейком.

«В Енергодарі та на підступах до міста ситуація наразі залишається незмінно стабільною і контролюється Збройними силами України. Інформація, яка шириться соціальними мережами начебто про погрози обстрілу Запорізької АЕС немає підтвердження та є фейком, – повідомив Орлов. – Вкотре наголошую на тому, що триває ще й інформаційна війна, мета якої – посіяти паніку та деморалізувати. Використовуйте тільки офіційні джерела інформації!» – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про це повідомляли запорізькі видання, які публікували скрін допису Орлова.

Що відбувається на Запорізькій АЕС 25 лютого

Проте, наразі цей допис вже недоступний – Дмитро Орлов або видалив його, або обмежив коло осіб, які можуть бачити інформацію.

На Запорізькій АЕС раптово відключився енергоблок через 2 години після запуску

В Енергодарі 24 лютого обмежили в’їзд та виїзд з міста

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×