Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
18539
18539

Ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 28 лютого: від ворожих військ поблизу майже нічого не лишилося

Ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 28 лютого: від ворожих військ поблизу майже нічого не лишилося

Ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на ранок 28 лютого. Про неї Nikopolnews повідомляє, посилаючись на міського голову Енергодара Дмитра Орлова і «Енергоатом».

У державному «Енергоатомі» спростували інформацію Міноборони РФ про захоплення окупантами Запорізької атомної електростанції в Енергодарі.

«Станція – під повним контролем України та стабільно працює, забезпечуючи країну електроенергією», — прокоментували в департаменті комунікацій.

До цього Міноборони РФ заявило про взяття Запорізької АЕС під контроль.

Що стосується самого Енергодару, то тут минула ніч пройшла відносно спокійно. Випадків мародерства та порушень громадського порядку не зафіксовано.

Про це у своєму зверненні сказав голова Енергодарської міської ради Дмитро Орлов.

“Однак були поодинокі фіксації порушення комендантської години. Звертаюсь до всіх мешканців нашого міста: вже третю ніч поспіль в вечірній та нічний час нашими вулицями патрулюють групи забезпечення громадського порядку. Вони патрулюють, як пішими, так і автомобільними групами з представниками територіальної оборони, які озброєні та з представниками Національної поліції, які теж озброєні. Усе це робиться задля забезпечення громадського порядку на вулицях міста і для унеможливлення випадків мародерства в місті. Прохання до всіх мешканців Енергодару відноситись з розумінням та сприяти їх діяльності, не перешкоджати. Потенційний перехожий у нічний час він потенційно розглядається як порушник. Тому прохання: відповідати на питання, показувати посвідчення”, – сказав він.

Міський голова також повідомив, що Енергодар готовий у разі чого зустріти окупантів та відправити туди ж, куди пішов «русский военный корабль».

«Російські війська неодноразово наближалися до міста. Але знову відходили. Ситуація весь час змінюється. Моніторинг ведеться. Вночі від цих військ під Василівкою майже нічого не лишилося. Слава Збройним силам України!», – зазначив мера Енергодара.

За словами Дмитра Орлова, вчора біля міста були помічені невеликі групи диверсійно-розвідувальні групи. Однак з ними проведена «необхідна робота».

В Енергодарі 24 лютого обмежили в’їзд та виїзд з міста

Офіційно про ситуацію в Енергодарі 27 лютого

Нікопольська тероборона отримує важке озброєння: яка загальна ситуація в районі на вечір 27 лютого

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×