Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
9316
9316

Такого безумства світ ще не бачив: загарбники вимагають від працівників ЗАЕС розкрити нові комп’ютерні функції

Такого безумства світ ще не бачив: загарбники вимагають від працівників ЗАЕС розкрити нові комп’ютерні функції

Найбільша в Європі атомна електростанція працює в умовах постійного перебування окупантів, а співробітники піддаються тиску, допитам, контролю та залякуванням. Стало відомо, що  загарбники вимагають від працівників ЗАЕС розкрити нові комп’ютерні функції. Про це пише The Wall Street Journal, передає Nikopolnews, посилаючись  на профільне видання з енергетики KOSATKA.MEDIA.

“У бункері під об’єктом, що охороняється, інженери російської державної корпорації з атомної енергії “Росатом” створили базу. Вони вимагають, щоб українські техніки пояснили нові комп’ютеризовані функції ЗАЕС, встановлені за європейські кошти після розпаду Радянської імперії”, – йдеться в публікації The Wall Street Journal.

При цьому, російські чиновники держкорпорації “Росатом” повідомили співробітників станції, що в найближчі місяці АЕС буде підключена до російської мережі.  Зазначається, що росіяни перетворити на поле битви один з найнебезпечніших об’єктів  – такого безумства ядерна промисловість ще не бачила.

“Атомна енергетика, яка жорстко регулюється, щоб запобігти нещасним випадкам, ніколи раніше не бачила військового поглинання активної атомної електростанції”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупанти розставили ворожу техніку біля атомної станції та вирили окопи.  Всередині заводу росіяни повісили портрет злочинного диктатора – президента Росії Володимира Путіна. На деяких будівлях висять російські прапори.  Рашисти постійно шукають «шпигунів», розмахують зброєю і гранатами. Вони викрадають персонал станції, провокують та б’ють.

Один із останніх найгучніших випадків – розстріл атомника Сергія Швеця у його власній квартирі без будь-яких пояснень.

Щоранку росіяни, деякі з них в уніформі  росатома, забирають співробітників зі своїх робочих місць. Деяких відвозять на “допити”. Не повертати можуть навіть тижнями.  Солдати конфісковують телефони робітників, перебирають текстові повідомлення та канали в соціальних мережах, а також перевіряють, яка мова використовується. Якщо українська, а не російська – це розглядається, як свідчення націоналістичних настроїв.

“Вони патрулюють об’єкт з пістолетами і гранатами, що звисають з ременів, дорікають працівникам, які говорять українською, а не російською, і перевіряють мобільні телефони на предмет доказів вірності Києву”, – пише The Wall Street Journal.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×