Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3438
3438

Гроссі не бачить поліпшення в питанні безпеки ЗАЕС

Гроссі не бачить поліпшення в питанні безпеки ЗАЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі не бачить поліпшення в питанні безпеки ЗАЕС. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу France 24, передає Nikopolnews, посилаючись на Інтерфакс.Україна.

Гроссі назвав своєю головною заклопотаністю захист Запорізької АЕС, обстановка навколо якої залишається складною.

“Ясно, що ситуація там не покращилася з посиленням військової активності на лінії фронту. Небезпека для станції збільшується”, – сказав Гроссі

“До того ж, на жаль, треба згадати руйнування греблі в Новій Каховці, що порушило рівномірне функціонування охолодження через досить очевидне зниження рівня води в Дніпрі, що протікає поруч зі станцією та з якого беруть воду для охолодження реакторів”, – продовжив глава МАГАТЕ. Він назвав це “сумною низкою подій, які погіршують становище станції”

“Наші команди, як і раніше, там. Спостерігають, як розвивається ситуація”, – резюмував Гроссі

Тим часом, фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Про це повідомляє вранці 30 червня «Енергоатом»

Станом на ранок 30 червня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Зараз він становить 16,57 м. Проте наразі цього достатньо для забезпечення потреб станції, – йдеться у повідомленні

Рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС – на рівні 11,15 м. У компанії зауважили, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища.

Гроссі не бачить поліпшення в питанні безпеки ЗАЕС

Також в “Енергоатомі” нагадати, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Ще новини ЗАЕС: Яким може бути найгірший сценарій теракту на ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×