Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4557
4557

Вибуху не було: що відбувається на ЗАЕС зараз

Вибуху не було: що відбувається на ЗАЕС зараз

Раніше повідомлялося про те, що виникла пожежа на Запорізькій атомній електростанції у місті Енергодарі. Речник самої станції повідомляв, що окупанти обстрілюють станцію і влучили у 1-й блок. Що відбувається на ЗАЕС зараз, станом на 04.30 4 березня, Nikopolnews повідомляє, посилаючись на ряд офіційних джерел.

В головному управлінні ДСНС України проінформували, що станом на 02:26 у м. Енергодар на Запорізькій АЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює тільки 4 блок). З шести енергоблоків наразі працює один. Протипожежний стан на АЕС в нормі. За територією АЕС в учбово тренувальному корпусі виникло загоряння.  Поки йде бій підрозділи ДСНС не допустили до гасіння. Рятувальники перебувають у готовності.

Окупанти понесуть суворе покарання за цю цинічну атаку на найбільшу атомну електростанцію у Європі! – йдеться у повідомленні.

Голова Запорізької ОВА Балух підтвердив, що ядерної загрози поки що довелося уникнути. Пожежа виникла в учбовому і лабораторно-побутовому корпусі. Адміністративне приміщення пошкоджене, але загоряння тут немає. Колектив станції вживає усіх заходів задля локалізації проблеми.

Вибуху не було: що відбувається на ЗАЕС зараз

Проте небезпека зберігається через бойові дії, що йдуть на території станції.

О 04:10 з’явилося повідомлення на офіційному каналі Енергоатому. В.о. генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігор Мурашов заявив, що реактори найбільшої АЕС у Європі в небезпеці через бойові дії. Ми робимо все можливе, але пожежа триває, пожежників не допустили. Є величезні ризики. На станції бойові дії. Реактори у небезпеці.

Вибуху не було: що відбувається на ЗАЕС зараз

З приводу пожежі на ЗАЕС Володимир Зеленський звернувся до світу:

Слідкувати за радіаційним фоном в 30-км зоні навколо АЕС (у так званій зоні спостереження) і в районі проммайданчика АЕС можна ТУТ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×