Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1329
1329

Відновлення Енергодара і ЗАЕС після деокупації: підписано меморандум

Відновлення Енергодара і ЗАЕС після деокупації: підписано меморандум

Підписано меморандум між Енергоатомом та містом-супутником ЗАЕС про співпрацю задля відновлення Енергодара і станції після деокупації. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

10 жовтня 2023 року документ скріпили підписами президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та очільник Енергодарської міської військової адміністрації Дмитро Орлов.

Меморандум про співпрацю між ДП «НАЕК «Енергоатом» та енергодарською міською радою щодо повернення контролю над Запорізькою АЕС, відновлення соціально-економічного розвитку та будівництва нових інфраструктурних об’єктів м. Енергодар після деокупації» передбачає співпрацю, спрямовану на повернення контролю над станцією та відновлення соціально-економічного розвитку Енергодара після деокупації.

Відновлення Енергодара і ЗАЕС після деокупації: підписано меморандум

Документ підписувався за присутності віцепрезидента ДП «НАЕК «Енергоатом» Хартмута Якоба, директора з якості та управління Андрія Пашка, в.о. генерального директора ЗАЕС Дмитра Вербицького та першого заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка.

Відновлення Енергодара і ЗАЕС після деокупації: підписано меморандум

Цей Меморандум покликаний зміцнити довгострокову співпрацю та об’єднати зусилля задля відновлення на ЗАЕС ядерної та радіаційної безпеки, а також забезпечення безпеки громадян після деокупації станції.

Його підписання дасть можливість продовжити роботу з відновлення як нашої Запорізької АЕС, так і її міста-супутника – Енергодара. Всі проєкти, які ми планували втілити в життя ще до початку повномасштабного вторгнення, будуть реалізовані після деокупації, – наголосив Петро Котін

Відновлення Енергодара і ЗАЕС після деокупації: підписано меморандум

Крім того, Енергоатом спільно з представниками Енергодарської міської військової адміністрації докладатиме зусиль для відновлення об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення їхнього фізичного захисту.

Дмитро Орлов висловив сподівання, що цей Меморандум стане значним кроком до деокупації міста і ЗАЕС: «Ми маємо якнайшвидше повернути мирне життя в Енергодар, аби працівники ЗАЕС більше ніколи не стикалися з думками про те, де взяти воду, ліки та чи в безпеці зараз їхні діти».

Ми з нетерпінням чекаємо деокупації Енергодару та нашої станції, бо маємо амбітну мету – якнайшвидше повернути найбільший в Європі ядерний об’єкт в роботу, – додав Дмитро Вербицький

Поміж іншого, Меморандум передбачає співпрацю і задля можливості будівництва нових інфраструктурних об’єктів та об’єктів обслуговування енергетичної галузі, розвитку соціальних, економічних і культурних сфер міста, а також сусідніх громад, звільнених від окупації. Й усі зусилля зараз, зауважив Андрій Пашко, спрямовані на те, щоб першого ж дня після деокупації міста енергетиків кожен знав, що необхідно робити задля якнайшвидшого відновлення мирного життя.

Наостанок президент Енергоатома зауважив, що підписаний сьогодні Меморандум закладає основи великої програми відновлення цілого регіону та перетворення Енергодара на справжню енергетичну перлину України.

Ще новини Енергодара і ЗАЕС: Ворог може створити умови для ядерного інциденту після деокупації ЗАЕС – Герман Галущенко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×