Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6023
6023

Ворог зважився на контрудари на Криворізькому напрямку, але зазнав великих втрат

Ворог зважився на контрудари на Криворізькому напрямку, але зазнав великих втрат

Ворог зважився на контрудари на Криворізькому напрямку, але зазнав великих втрат і відійшов, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на Генштаб ЗСУ і ОК «Південь».

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 28 липня повідомляється, що на Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та поверненні втрачених позицій на Криворізькому напрямку.

З метою сковування наших дій ворог веде обстріли із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків в районах Трудолюбівки, Потьомкиного, Посад-Покровського, Андріївки, Благодатного, Тернівки, Червоної Долини, Прибузького та Лупаревого. Завдав авіаудару біля Новопетрівки.

Українські воїни відбили штурм у напрямку Брускинське – Білогірка. Окупанти зазнали втрат та відійшли.

В Генштабі повідомляють, що найбільших втрат за минулу добу противник зазнав саме на Криворізькому напрямку.

В ОК «Південь» називають обстановку на даній ділянці фронту складною, динамічною у розвитку, але повністю контрольованою силами Оборони України.

Ворог, переважно тримаючись рубежів оборони, наважився на контрудари на двох напрямках: з Брускінського на Білогірку та з Новогреднєвого на Андріївку. Успіхів не мав. З втратами відійшов, – йдеться у повідомленні ОК «Південь» у четвер 28 липня.

Ми маємо певні успішні контратаки на півдні. І одразу після звільнення Андріївки ворог активізував удари. Знов вночі було завдано авіаудару парою гелікоптерів Ка-52. Удар був по тих самих позиціях. Спробували відбити.. Але все ж таки успіху вони не мали і їм довелося з втратами ретируватися. Тому що наші позиції вже закріплені і ми зачищаємо ті диверсійно-розвідувальні групи, які можуть там бути, – сказала начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Нашою авіацією нанесено 5 ударів по ворогу на півдні. Парами штурмовиків та бомбардувальником уражено 3️ ворожих опорних пункти, гелікоптерними парами  – ще  2 навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Ракетно-артилерійськими підрозділами за бойовий день виконано 271 вогневе завдання:

При спробі проведення розвідки із подальшою атакою, на Миколаївщині, вогнем зенітно-ракетного підрозділу знищено БПЛА типу «Форпост».

Загальні ж підтверджені втрати ворога на півдні складають: 66 рашистів, 3️ танки Т-72, 3️ гусеничних мінних загороджувачі, 2️ гаубиці «Мста-С», самохідна гаубиця «Гвоздика», мінометний комплекс «Сані», 3️ одиниці автотехніки.

В Чорнобаївці та Білогірці знищено звичайний і польовий склад боєприпасів.

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 27.07.2022.Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 27.07.2022.

Росіяни намагалися контратакувати на Криворізькому напрямку, але відійшли з втратами

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×