Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2127
2127

З Криворізького напрямку фронту продовжують надходити гарні новини, їх багато – Вілкул

З Криворізького напрямку фронту продовжують надходити гарні новини, їх багато – Вілкул

З Криворізького напрямку фронту продовжують надходити гарні новини, їх багато. Про це повідомив начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Він зазначив, що обстановка на Криворізькому напрямку фронту дуже динамічна, наші війська проявляють справжній героїзм.

Продовжують надходити гарні новини. Їх багато. Але ще раз зауважу – давайте дочекаємося офіційної інформації військових. Поки що можу процитувати лише повідомлення Міністерства оборони України – «Український прапор знову майорить над селом Давидів Брід Херсонської області», – сказав Вілкул.

Він додав, що, за інформацією Оперативного Командування «Південь», наші війська продовжують активні дії, закріплюються на вивільнених територіях, утримують ініціативу та контроль. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 170 вогневих завдань по районах зосередження ворожих сил та засобів, логістичних центрах та транспортних артеріях. Ворог зазнає значних втрат. За інформацією Генштабу ЗСУ за минулу добу підтверджено ураження Силами оборони до тридцяти об’єктів противника на півдні. Ворог деморалізований, залишає позиції, знищує запаси боєприпасів, намагається знищити мости та переправи. Все це – з метою уповільнення темпів наступу наших військ.

На відео нижче криворізькі козаки розповідають про свої успіхи на фронті. За добу 4 жовтня вони здійснили просто неймовірний рейд, звільнивши Архангельське, Старосілля, Новодмитрівку, Малу та Велику Олександрівку на Херосонщині.

Зазнаючи поразки у бойових зіткненнях, окупанти продовжують обстріли мирних громад. Справжньому терору окупантів вночі піддався Нікопольський район – було завдано 6 обстрілів населених пунктів з РСЗВ і ствольної артилерії. У місті Нікополь постраждали 4 людини – цивільні чоловіки, з них двоє госпіталізовані. Виникли 3 пожежі, зруйновано 4 квартири п’ятиповерхового будинку. Пошкоджено 14 цивільних об’єктів та об’єктів інфраструктури, понад 30 багатоповерхових та приватних житлових будинків. Також окупанти обстріляли Марганецьку та Червоногригорівську громади. На щастя, без втрат.

За словами Вілкула, у Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів не було. Але, на жаль, померла ще одна жінка, яка потрапила під останній обстріл Зеленодольська, коли окупанти вдарили по зупинці. Лікарі кілька днів боролися за її життя, але вона була в комі.

У самому Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто живе і працює. Працює малий і середній бізнес. Безумовно, в умовах воєнного часу всім нелегко. Але навіть в таких умовах з початку року в Кривому Розі вже зареєстровано 100 нових суб’єктів господарювання. Дякую всім підприємцям, хто зберігає робочі місця і виплачує заробітні плати. Зараз це дуже важливо.

Триває надання допомоги криворізьким сім’ям, які найбільше цього потребують. З початку п’ятої хвилі видано ще понад 12 тисяч продуктових наборів від міста. А всього з травня місяця криворізьким сім’ям видано вже понад 166 тисяч таких наборів. Ми будемо надавати допомогу й надалі. Також Кривий Ріг продовжує надавати допомогу фронтовим і прифронтовим громадам. 6000 великих продуктових наборів направлено Військовою адміністрацією міста на цьому тижні жителям прифронтової Широківської громади. Вже видано понад 2 тисячі таких наборів.

Авіація ЗСУ нищить ворога на Криворізькому напрямку фронту – Вілкул

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×