Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8835
8835

«Є таке враження, що окупанти готові залишити ЗАЕС і Енергодар» – Петро Котін

«Є таке враження, що окупанти готові залишити ЗАЕС і Енергодар» - Петро Котін

Президент Енергоатому Петро Котін заявив про наявні ознаки того, що окупанти готові залишити ЗАЕС і Енергодар. Про це він сказав у ефірі Єдиного Телемарафону, передає Nikopolnews.

Також він розповів, що і Енергодарі окупанти росіяни на території Запорізької АЕС автомобілі, вкрадені у місцевих жителів, ніби готуються до втечі.

Що стосується вивизення обладнання, то дійсно є такі ознаки. Вони зараз збирають на атомній станції автівки, які були вкрадені в мешканців Енергодару й інших селищ, які знаходяться поруч”, – сказав Котін

Він також зазначив, що росіяни крадуть переважно авто преміум-класу та нові машини з авто-салонів. На території ЗАЕС накопичилося вже більше сорока автівок.

Разом з персоналом, завезеним на АЕС з Росії, окупанти “кучкуються”, і є таке враження, що вони готові у будь-який час лишити місто і саму ЗАЕС, на що ми сподіваємося. Але на сьогодні ситуація поки що дуже важка, – підсумував Котін

Нагадаємо, інформація про те, що окупанти збираються тікати із Запорізької АЕС, прихопивши дуже цінне обладнання з Центру підготовки ремонтного та керівного персоналу ДП НАЕК Енергоатом, з’явилася 6 березня. Ці дані підтверджував Генштаб ЗСУ.

«Є таке враження, що окупанти готові залишити ЗАЕС і Енергодар» - Петро Котін

Окупанти вивозять обладнання з Навчального Центру ЗАЕС

Чи готові окупанти залишити ЗАЕС і Енергодар? Що кажуть у МАГАТЕ

Зазначимо також, що про наявність «життєздатного рішення» щодо безпеки навколо ЗАЕС заявляв нещодавно гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

З’явилася можливість гарантувати безпечну роботу окупованої російськими військами Запорізької АЕС в Україні. Для реалізації “життєздатного рішення” необхідна підтримка міжнародного співтовариства, – сказав він

За словами високопосадовця, це рішення має бути можливим з політичної точки зору, а також доступним для реалізації.

У мене склалася така думка, що у нас на столі вже з’явилося життєздатне рішення, – наголосив Гроссі

Водночас керівник МАГАТЕ додав, що він особисто брав участь у роботі над пропозицією, яка має забезпечити захист ЗАЕС протягом багатьох місяців.

Минулого тижня, коли найбільшої на європейському континенті атомної електростанції вже вшосте довелося перейти на роботу на дизельні генератори, я дійшов висновку, що нам не можна допускати такого сценарію, – розповів Рафаель Гроссі

Окремо він додав, що основне завдання МАГАТЕ – пошук способу вирішення проблеми ядерної безпеки, що має глобальне значення, а не спроба “знайти вирішення конфлікту у політичний спосіб”. До того ж Гроссі не надав подробиць пропозиції щодо захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС.

Яке саме рішення вже є на столі, Гроссі не повідомив.

Ще новини ЗАЕС і Енергодара:

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×