Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3031
3031

Зеленський: «Присутність росіян на ЗАЕС – це обстріли Нікополя і фундаментальна загроза радіаційній безпеці»

Зеленський: «Присутність росіян на ЗАЕС – це обстріли Нікополя і фундаментальна загроза радіаційній безпеці»

Президент Володимир Зеленський зробив заяву щодо окупованої ЗАЕС вранці 19 серпня.

Відповідне звернення та відео історії захоплення і перебування росіян на станції з’явилися на сторінках Зеленського у соцмережах, передає Nikopolnews.

Президент нагадав, що вже більш ніж два роки російський окупант контролює найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку АЕС. І незмінно російська присутність означає фундаментальну загрозу радіаційній безпеці нашої країни, всієї Європи і світу.

Зеленський зазначив, що росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС, використовує територію станції як майданчик для ударів по Нікополю та інших громадах поруч, зберігає військову техніку та боєприпаси на території ЗАЕС. Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення  ситуації навколо ЗАЕС до нормальності.

Протягом десятиліть Україна гарантувала найвищий рівень безпеки ядерних обʼєктів, і так буде й надалі, але для цього має припинитися злочинна російська присутність на ЗАЕС, – заявив очільник України

Росіяни на ЗАЕС – це фундаментальна загроза: відео

Нагадаємо, ми писали: «Тут люди — мішені в тирі»: як живе і працює Нікополь за 5 км від захопленої ЗАЕС –  великий репортаж NV

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×