Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
576
Без категорії
576

13-річний хлопчик врятував дітей. що провалилися під лід у Кривому Розі

13-летний мальчик спас

На Дніпропетровщині 13-річний хлопчик врятував двох дітей, які тонули у крижаній річці. Пригода сталася у Кривому Розі вчора, 5 січня, передає Nikopolnews, посилаючись на місцеве видання Перший Міський.

5 січня до служби порятунку надійшло повідомлення від співробітників екстреної медичної допомоги про те, що до 4 міської лікарні надійшли двоє хлопчиків, які були врятовані з річки Саксагань у Кривому Розі.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС Криворізького району.

Як з’ясувалося, 13-річний криворожанин Іван ходив уздовж берега річки Саксагань на мікрорайоні Гірницький. Раптом він побачив двох хлопців у воді за 4 метри від берега. Іван кинувся на допомогу, намагався витягти одного хлопчика, але зрозумів, що сил не вистачає. Хлопець покликав на допомогу. Перехожий почув крики та підбіг до дітей. Він витяг другого хлопчика на берег.

Іван викликав швидку допомогу, яка відвезла дітей 11 та 12 років до лікарні. Їхній стан задовільний, госпіталізація не була потрібна, дітей забрали батьки.

Сам Іван Сементовський не вважає свій вчинок героїчним. Про це пише Суспільне.

Немає нічого героїчного, кожна людина зробила б те саме, – каже хлопець.

Я одразу кинувся їх рятувати, ще перехожий почав допомагати. Ми з ним почали витягувати їх: спочатку одного, потім іншого. Подзвонили потім у швидку, приїхала швидка і забрала їх, – розповідає Іван.

За словами співробітника МНС, діти досить глибоко перебували у воді і вже починали захлинатися. Хлопець, що прийшов на допомогу, став на коліна і простяг свою руку для порятунку. Таким чином витягнув першого підлітка, а другого – за допомогою перехожого.

Начальник Криворізького управління Олександр Січкарук зазначає, що вчинок Івана викликає повагу. Рятувальники вручили хлопцеві подяку.

13-річний хлопчик врятував дітей, що провалилися під лід, у Кривому Розі

13-річний хлопчик врятував дітей, що провалилися під лід, у Кривому Розі

В Україні продовжуються зимові канікули, і діти часто надані самі собі, поки що дорослі на роботі. Через незнання правил поведінки або через безтурботність вони можуть завдати собі шкоди. Особливу небезпеку для дітей становлять водойми в холодну пору року. Рятувальники та ЗМІ не втомлюються закликати батьків проводити бесіди зі своїми дітьми, розповідати про можливі наслідки ігор на льоду – особливо коли він тонкий. Це смертельно небезпечно.

Добре, що ця історія має щасливий кінець. Але, на жаль, є безліч інших, які скінчилися фатально.

Треш на сесії у Кривому Розі: вибиті двері, облитий водою журналіст, «мінування», зрізані мікрофони (фото, відео)

ВІДЕО МОМЕНТА: У Кривому Розі чоловік випав з вікна багатоповерхівки і вижив

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×