Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
257
257

Нікопольський Centravis відвантажив 30 тонн труб для будівництва заводу у Польщі

Нікопольський Centravis відвантажив 30 тонн труб для будівництва заводу у Польщі

Компанія Centravis Production Ukraine виготовила 30 тонн безшовних труб для будівництва нового заводу в Польщі, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на сайт новин фінансових ринків fixygen.ua.

ПрАТ «Сентравіс Продакшн Юкрейн» (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., відвантажило 30 тонн безшовних труб для будівництва нового заводу з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів, розташованого у Польщі у Сілезькому воєводстві.

Згідно з прес-релізом компанії у вівторок 15 лютого, проектна потужність виробництва – 340 млн. кв. м сепараторів для літій-іонних батарей. Цього обсягу вистачає для комплектації 300 тис. електрокарів. Планується, що до середини 2024 року в Польщі буде збудовано ще три заводи з виробництва елементів акумуляторних батарей.

Інвестором проекту є південнокорейська компанія SK IE Technology, яка планує вкласти у нові об’єкти близько 850 млн. євро.

При цьому наголошується, що у найближчі кілька років Європейський Союз планує суттєво збільшити виробництво акумуляторних батарей та нових електромобілів. Цей план є частиною великого проекту щодо зниження викидів CO2 та досягнення кліматичної нейтральності Євросоюзом до 2050 року. Кліматична, або вуглецева, нейтральність означає, що обсяг небезпечних викидів у повітря не перевищує можливостей природи поглинути їх.

За словами менеджера регіональних продажів компанії «Сентравіс» Дениса Княженцева, замовлення на постачання безшовних труб пройшло аудит якості третьою стороною та отримало високу оцінку з боку клієнта.

«Для нас це гарна заявка на участь у будівництві решти трьох заводів у Польщі. Але найголовніше – велика честь допомогти у реалізації «зеленого» проекту, який дозволить європейським виробникам знизити тиск на навколишнє середовище», – наголосив представник «Сентравісу», якого цитує прес-служба.

При цьому нагадується, що у 2021 році український виробник безшовних труб збільшив виробництво до 19,45 тис. тонн. EBITDA компанії склала EUR12 млн, обсяг інвестицій збільшився з EUR1,85 млн до EUR4 млн.

У 2022 році «Сентравіс» планує наростити виробництво до 21 тис. тонн та збільшити інвестиції у виробництво до EUR10 млн. Компанія вже має портфель замовлень на перше півріччя та продовжує працювати над тим, щоб зберегти рівень маржинальності в умовах високої інфляції.

‘Сентравіс’ – один з найбільших світових виробників безшовних нержавіючих труб. Компанія заснована у 2000 році. Виробничі потужності розташовані у м. Нікополь (Дніпропетровській області). ‘Сентравіс’ входить у топ-10 світових гравців, постачає продукцію Thyssenkrupp, BMW, Alstom, Linde, Samsung, Volkswagen та іншим компаніям. На підприємстві працює понад 1400 працівників.

Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ «Нікопольський завод нержавіючих труб», сервісних та торгових компаній ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ЮВІС». Його акціонерами є члени сім’ї Атанасових.

У власності Centravis Ltd. знаходиться 100% акцій ПрАТ «Сентравіс Продакшн Юкрейн».

Нікопольський завод «Сентравіс» закінчив рік із прибутком і має намір збільшити капінвестиції

Нікополський завод феросплавів зменшить викиди пилу на 55 тонн щодня

Запорізька АЕС виробила рекордний обсяг електроенергії за всю історію

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×