Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
701
Без категорії
701

Нікопольський район – лідер за кількістю сонячних електростанцій в області

Нікопольський район – лідер за кількістю сонячних електростанцій в області

Нікопольський район – лідер за кількістю встановлених сонячних електростанцій в Дніпропетровській області, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на пресслужбу ДТЕК Дніпровські електромережі.

Наголошується, що за підсумками року ДТЕК Дніпровські електромережі підключив до мереж понад 6 тисяч домашніх сонячних електростанцій.

ДТЕК Дніпровські електромережі – лідер підключення сонячних електростанцій (СЕС) до мереж в Україні. За підсумками 2021 року загальна кількість приватних СЕС в Дніпропетровській області склала 6279 об’єктів. За минулий рік до мереж було підключено більше 2 тисяч нових просьюмерів*. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В Україні за підсумками 2021 року, згідно з даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, оператори систем розподілу підключили 14,9 тисяч домашніх сонячних електростанцій. Їх загальна кількість в країні досягла 44,8 тисяч. Лідером підключення просьюмеров є ДТЕК Дніпровські електромережі.

«ДТЕК діє в інтересах України і активно сприяє підключенню об’єктів зеленої генерації, забезпечуючи вільний доступ до электроинфраструктури для всіх клієнтів. За минулий рік в Дніпропетровській області підключили 11 об’єктів промислової зеленої генерації та 2233 просьюмери. Це наш внесок у декарбонізацию української енергетики і збереження навколишнього середовища», – говорить генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За даними компанії, загальна чисельність промислової зеленої генерації, підключеної до ДТЕК Дніпровські електромережі, налічує 75 об’єктів, а також 6 279 домашніх сонячних електростанцій. Установка домашніх СЕС та генерація електроенергії допомагає мешканцям Дніпропетровської області бути більш енергоефективними і отримувати додатковий дохід.

Топ-5 лідерів підключення сонячних електростанцій в регіоні:

  • Нікопольський район – 829
  • Новомосковський район – 803
  • місто Кривий Ріг – 748
  • Апостолівський район – 551
  • Дніпровський район – 455

*Просьюмер — домогосподарство, яке самостійно виробляє для себе електроенергію, а надлишок продає. Термін походить від неологізму prosumer = producer (виробник) + consumer (споживач).

Никопольский район – лидер по количеству солнечных электростанций в области

Нікопольський район – лідер за кількістю сонячних електростанцій в області

Нікопольський район найбільше постраждав від негоди: ДТЕК залучав важку техніку, щоб ремонтувати мережі

У Нікопольському районі перевірили стан 186 сховищ 

Никополський завод феросплавів зменшить викиди пилу на 55 тонн щодня

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×