Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
832
Без категорії
832

Нікополський завод феросплавів зменшить викиди пилу на 55 тонн щодня

Никополський завод ферросплавов

НЗФ (Нікополський завод феросплавів) зменшить викиди пилу на 55 тонн щодня, або на 20 тисяч тонн на рік. Про це пише «Екополітика», передає Nikopolnews.

Зменшення викидів пилу стало можливим завдяки встановленню в агломераційному цеху наприкінці 2021 року газоаспіраційної станції. Фактична вартість будівництва склала 315 мільйонів гривень.

Роботи з реалізації проекту для очищення повітря від забруднень, що створюються в процесі виробництва, виконували українські проектувальники, підрядники та постачальники. Так новій екологічний комплекс дозволяє знизити викиди до 20 тисяч тонн пилу на рік або на 55 тонн на добу. Цей пил для підприємства є вторинною сировиною і повертається у виробництво, адже містить марганець. Загальна кількість вторинної сировини, яка вловлюється комплексом і повертається у виробництво складає до 22500 тонн на рік.

Генеральний директор НЗФ Володимир Куцин підкреслив важливість введення в експлуатацію чергового екологічного об’єкта, адже це внесок в екологію підприємства, міста, та й країни загалом.

“За останні 20 років ми побудували 15 газоаспіраційних систем, а за весь час існування підприємства 25 установок було побудовано та реконструйовано на НЗФ. Їхня загальна продуктивність 10 млн. кубометрів на годину газів, що очищаються. А всього на підприємстві зараз працює 50 тис. рукавних фільтрів, які відводять забруднену пилоповітряну суміш від робочих місць”, – зазначив генеральний директор НЗФ Володимир Куцин.

Також директор з капітального будівництва підприємства Олег Камбаров зазначив, що на заводі вже почався перший етап підготовки проекту будівництва ще одного такого комплексу.

“Нова газоаспіраційна установка буде цікавішою в плані інженерних рішень. З уведенням в експлуатацію цього об’єкта будуть повністю вирішені екологічні проблеми, які тяжіють над агломераційним цехом і заводом. Тобто ми повністю завершимо екологічну програму по підприємству. Які б екологічні вимоги не стояли перед заводом, ми обов’язково їх будемо виконувати. Для цього у нас є всі необхідні ресурси”, – підкреслив Камбаров.

Дані про запиленість повітря в онлайн-режимі передаються в обласну екологічну інспекцію.

Нікопольський завод поставить труби в Італію для виробництва економайзерів

В чашу басейну в Нікополі вже залили воду – з’явилися фото об’єкта зсередини

Понад 90 мільйонів витратить водоканал Нікополя на електроенергію

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×