Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1132
1132

Обережно! Адвокат попередив про шахрайство на заправці у Нікополі

мошенничестве на заправке в Никополе

Відомий адвокат Віктор Лиханський попередив про шахрайство на заправці у Нікополі. З випадком шахрайства він зіштовхнувся особисто, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на допис юриста у Фейсбуці.

За словами Віктора Лиханського, випадок мав місце18 грудня  на заправці ОККО, що знаходиться на виїзді з міста у бік Дніпра. Схема працює за аналогією схем у деяких супермаркетах, коли на цінниках одні суми, а на касі інші.

Ось що розповів адвокат:

Заїхав на заправку ОККО, що на виїзді в бік Дніпра. При вход і- зимові омивачі скла-12‘ і – 22 градуси. Ціна того що -12‘- 149 грн. Замовляю. Через 20 хв. інформація банку – знято 219 грн. Вертаюсь – чому? «Это летний омыватель 149». А нічого, що «літнього – мінус 5» немає в продажу, а ціни 219 взагалі немає?

Терміново зняли цінник. ШАХРАЙКА. І що головне – живуть з нами в одному місці, щиро посміхаються, а на думці – як би тебе обдурити. Для мене ОККО більше не існує з його захмарними цінами і нахабством персоналу.  Геть від ОККО, як казав класик. І справа не в грошах, а зовсім в іншому. Не бажаю, щоб якісь недоучки-золоті ручки безсоромно лізли до мене в кишеню і думали, що вони розумні.

Обережно! Адвокат попередив про шахрайство на заправці у Нікополі

Які ще бувають види шахрайства на заправках

У більшості випадків клієнтів «розводять» на паливі. Обманювати можуть працівники АЗС, які здійснюють заправку. Схема виглядає дуже просто, заправник, знаючи кількість куплених вами літрів палива, утримує шланг в бензобаку. У цей час, як правило, водій знаходиться в машині або розраховується за покупку. Коли починає заливатися останній літр, працівник відпускає кнопку пістолета і паливо перестає надходити в бак, накопичуючись в шлангу. Після того як ви залишаєте станцію, заправник приносить каністру і зливає туди залишки бензину. Це є поширеним способом обману.

У зазначеній ситуації краще буде передати грошові кошти співробітнику АЗС і попросити оплатити бензин, а самому заправити автомобіль. Також обдурити можуть і в тому випадку, коли несправний лічильник на автоматі. На табло виводиться кількість літрів, яке ви оплатили в касі, на ділі ж в бак потрапляє на кілька менше.

Види шахрайства

  • Змінене програмне забезпечення. Для того щоб зробити махінацію за допомогою даного варіанту, використовується налаштування забезпечення, на підставі якого функціонує пристрій по закачуванню палива. Людина, що розбирається в даній сфері, може налаштувати програму таким чином, що на колонці буде відображено надходження в бак 10 літрів бензину, на ділі виливається 8, через встановлену формулу: «N-2».
  • Недоливають палива на здачу. Відбувається так найчастіше на заправках, які розташовані на трасах. З цією метою працівник, який проводить розрахунок, каже, що здачі з великої купюри немає, і пропонує залити ще бензину. Водій не звертає уваги на те, скільки палива надійшло в бак, і їде.
  • Паливо затримується в шлангу. Це стосується деяких колонок, які під час заправки видають клацання, після чого відбувається припинення подачі палива. В такому випадку бензин виливається через деякий час після того, як ви відпустили пістолет, тобто після закінчення заправки потрібно почекати близько 20 секунд, щоб із шланги все вилилося в бак.
  • На шлангу є перегин або він туго скручений. Заправники іноді це роблять навмисно, щоб в куточках накопичилася деяка кількості палива. Вам потрібно розправити всі згини, якщо вони є, це забезпечить надходження повного обсягу бензину в бак.
  • Важливо! Врахуйте, що може статися й таке, що в шлангу є невеликий отвір від проколу, з цієї причини підсмоктується повітря, утворюються стовпи повітря і скупчуються відрізки, в яких знаходиться бензин.

Як діяти, якщо ви підозрюєте те, що вам не долили бензин?

  • Звернутися до оператора заправної станції з претензією з приводу недоливу палива.
  • Вимагати перевірити зазначений в претензії факт. Дане право регламентовано законом «Про захист прав споживачів».
  • Проконтролювати, щоб оператор узяв пробу бензину в спеціальну мірну ємність.
  • Звірити свідчення, які відображені на колонці і тими, що вказані на мірнику.
  • Скласти акт, в якому детально вказати проведені дії та їх результати.

Водоканал Нікополя пропонує акцію для боржників

Вбивство поліцейського в Нікополі: вирок винесено, прокуратура оскаржить рішення суду

На Дніпропетровщині у школяра на уроці вибухнув телефон (фото)

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×