Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1384
1384

Перша дружина зіркового нікопольця Євгена Дятлова поділилася спогадами про їх шлюб

Первая жена звездного никопольчанина Евгения Дятлова поделилась воспоминаниями об их браке

Будучи вагітною, харчувалася тільки батоном, а крихітний син їв рис з бульйоном із кубиків. Такими не дуже приємними спогадами про молодість і початок сімейного життя поділилася Дар’я Юргенс – перша дружина Євгена Дятлова, який виріс в Нікополі, а потім виїхав до Росії і став відомим актором.

Нагадаємо, Євген Дятлов народився в Хабаровську, але після загибелі батька (потонув у 1968 році під час відрядження при переправі через річку Нерча) сім’я переїхала в Нікополь. Маленькому Жені на той момент було 5 років. Тут і пройшли дитинство та юність майбутнього актора. Про його родину відомо, що мама Любов Сергіївна була вчителькою, і їй доводилося дуже нелегко. Вона працювала цілий день, викладала в школі біологію і хімію, і часу на своїх дітей (Євгена та молодшого сина Володю) не вистачало. Женя навчався в музичній школі по класу скрипки. Після закінчення школи вступив на філологічний факультет Харківського університету, через рік був призваний до армії. З 1983 по 1986 рік працював на трубопрокатному заводі. Потім вступив до Ленінградського державного інституту театру, музики і кінематографії ім. Черкасова (спеціальність «актор драми і кіно», курс Олександра Куніцина). І після цього почався його творчий шлях.

Перша дружина Євгена Дятлова Дар’я Юргенс теж росла в Україні, в місті Жданові (тепер Маріуполь) Донецької області. І вона теж актриса. Прославилася роллю Мерилін у фільмі «Брат 2».

Перша дружина зіркового нікопольця Євгена Дятлова поділилася спогадами про їх шлюб

Перша дружина Євгена Дятлова прославилася роллю Мерилін Бодрова у фільмі ‘Брат-2’

З майбутньою дружиною Дятлов познайомився під час навчання в інституті. Молоді люди були одногрупниками.

Правда, спочатку хлопець, який завоював серця всіх дівчат піснями під гітару, зовсім не подобався Дар’ї. Вони були дуже різними. Євген – старанний та відповідальний, староста групи. А вона – другорічниця і прогульщица. Дятлов, як староста, постійно закладав дівчину.

Можливо, саме відсутність інтересу з боку Даші і привернуло Євгенія. У будь-якому випадку, коли студенти поїхали на картоплю, хлопець взяв Юргенс за руку і заявив, що хоче йти з нею разом все життя. Далі почався період пристрастей, коли закохані то зустрічалися, то розлучалися. Але незадовго до Нового року другокурсники зрозуміли, що не можуть один без одного.

Первая жена звездного никопольчанина Евгения Дятлова поделилась воспоминаниями об их браке

Дар’я Юргенс і Євген Дятлов в студентські роки

На четвертому курсі студенти одружилися, хоча Дар’я не дуже-то мріяла про весілля. Незабаром Юргенс завагітніла, як здавалося, зовсім не вчасно, адже на носі були огляди в місцеві театри. На щастя, керівник Молодіжного театру на Фонтанці Семен Співак взяв вагітну випускницю на роботу. Ті 100 рублів, що актрисі платили за «нічогонероблення», буквально врятували молоду сім’ю від голодної смерті, адже Дятлов, тільки влаштувався в «Буф», і взагалі не отримував грошей.

«Харчувалася я так: вранці просто півбатону, а вдень та ввечері по півбатону з молоком. Продуктів в магазинах немає. Заради жалюгідних залишків м’яса на кістках, які продавали по талонах, доводилося вистоювати довгі години. Нескінченні черги і постійне відчуття голоду у величезному пузі — такою мені запам’яталася моя перша вагітність. Як же хотілося їсти! Женьки поруч немає, він репетирує. Я відчувала себе самотньою, нікому не потрібною, кинутою», — згадує Дар’я.

20 січня 1991-го, в свій день народження, актриса подарувала чоловікові сина Єгора. Легше не стало: годуюча мама, як і раніше харчувалася батонами, і незабаром поправилася з 55 до 80 кілограмів. Дитина артистки полюбила «Доширак», тому що після грудного молока відразу перейшла на рис з бульйоном з кубиків.

Сім’я тулилася у гуртожитку то будівельного вузу, то в консерваторському. У якийсь момент втомлена від місцевих холодів, вогкості і бідності Юргенс вирішила з’їздити до мами в Маріуполь. В місяці розлуки Дятлов надсилав зворушливі листи, але, коли Дар’я повернулася в Петербург, з’ясувалося, що чоловік зрадив її з колегою по театру.

Зізнавшись у зраді, Дятлов поїхав в Нікополь, кинувши на прощання фразу про те, що, можливо, кохає двох жінок відразу. В наступні тижні Дар’я майже не їла, а тільки курила, плакала і пила каву. В голову лізли страшні ідеї, і тільки думки про сина змушували актрису жити далі.

Повернувшись з Нікополя, Євген не впізнав дружину: Дар’я скинула 26 кілограмів. Чоловік просив вибачення і запевняв, що любить тільки її. Юргенс погодилася пробачити зраду за однієї умові: якщо Дятлов покине «Буф», в якому служила його коханка. Незабаром обоє грали на сцені «Фонтанки» Співака.

«Після Женькиної зради начебто я його пробачила, але в надлом, який утворився, пішла вся любов, залишивши порожнечу байдужості. Треба було закінчувати прямо тоді. А я чогось злякалася. Та ще образа заграла. Ах, значить, ти так?! І я теж стала вести себе погано, зраджувати. Іноді, правда, відвідувала мене розумна думка: а на фіга ми тоді живемо разом? Навіщо? І одного разу сказала Дятлову: «Я люблю іншу людину, йду до Юри (Шевчука – від ред.)», —розповіла актриса.

Так закінчився цей шлюб, що став першим і для Дятлова і для Юргенс. Розлучилися, правда, вони набагато пізніше, але спільного життя більше у них не було. Була спроба почати все з початку через кілька років після розриву, однак вона не увінчалася успіхом.
Дар’я забороняла Євгену спілкуватися з сином до 12-річного віку хлопчика. І навіть змінила його прізвище на Лєснікова. А коли отямилася, батько вже сам не хотів цього спілкування, заявивши: «Це твій син – ти і виховуй».

Первая жена звездного никопольчанина Евгения Дятлова поделилась воспоминаниями об их браке

Єгор Лєсніков – син Євгена Дятлова

Тільки перед весіллям сина колишнє подружжя помирилося, і батько знову з’явився в життя Єгора.

«Женьку ні в чому не звинувачую, він теж має право ображатися. Шкода тільки, що ми багато непотрібних і неправильних слів наговорили один одному і власну дитину зробили заручником цих дурниць» — ділилася Юргенс.

Кілька років тому Євген Дятлов і Дарина Юргенс стали дідусем і бабусею – у Єгора народився син.

 width=

За матеріалами 7 днів

Уродженка Покрова зіркова Даша Астаф’єва показала живий подарунок від святого Миколая (фото)

Нікополець зіграв на залізничному вокзалі Гімн України на лірі (фото, відео)

У Нікополі стала мамою дівчина, яка втратила частину ноги в ДТП

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×