Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1954
Без категорії
1954

Підсумки року: втрати Нікополя у 2021-му

Підсумки року: втрати Нікополя у 2021-му

У святковий день не хочеться про сумне. Але це теж наше життя, наші емоції і їх не залишиш «за кадром». Кажуть, що перед новим роком варто згадати і про погане. А потім загадати бажання, аби все погане лишилося у старому році. На жаль, 2021-й виявився дуже багатий на сумні події. Їх було більш, ніж достатньо. Нижче – найболючіші, на наш погляд, втрати Нікополя в 2021-му році.

Рік видався важким, бушував коронавірус. Ми втратили дуже багато відомих, навіть легендарних людей як через ковід, так і з інших причин.

 width=

Серед важких втрат директор ДЮСШ Електрометалург Семен Рохкін, фотограф Олександр Костенко, історик Ігор Анцишкин, музикант Петро Андріанов, художники Віктор Хоменко, Дмитро Шликов, Володимир Симаков, педагоги Елла Вігман, Діна Шевченко та багато-багато інших. У листопаді мало не щодня надходили новини про важкі втрати. Оговтатися від них місту буде дуже непросто. Адже пішла еліта… Люди, які любили Нікополь і багато робили для нього.

Вічна і світла їм пам’ять! Ми постараємося її берегти.

Загибель волонтера Анжели Мончинської

потери Никополя в 2021

У квітні 2021 року Нікополь потрясла звістка про загибель відомого волонтера Анжели Мончинской. Вона допомагала української армії з самого початку війни і до своїх останніх днів. Анжелу пограбували і жорстоко побили в одному з гральних клубів, де вона підробляла. На жаль, жінку не вдалося врятувати.

Загибель Андрія Бєляєва

 width=

13 липня на Донеччині загинув нікопольський воїн Андрій Бєляєв. У нього залишилися дружина і троє синів. Нікополь проводжав в останній шлях Захисника 19 липня. Прощання проходило на Європейській площі.

 width=

Загибель ветерана АТО і волонтера Олександра Чорного

 втрати Нікополя у 2021-му

17 листопада здійснив самогубство молодий ветеран АТО Олександр Чорний. Він повісився на міському пляжі. Саша з юних років займався волонтерством, брав участь у добрих і корисних ініціативах. Був спортсменом, активістом, людиною з величезним серцем. Коли Батьківщина опинилася в небезпеці, не вагаючись, вирушив її захищати. Ми не знаємо причин, за якими Саша зважився на такий страшний вчинок. Просто дуже шкода.

Трагічна смерть дитини

 втрати Нікополя у 2021-му

Немає нічого страшнішого дитячої смерті. У листопаді в Нікополі померла 7-річна дівчинка на ім’я Кароліна. Приблизно за місяць до цього вона з подругою потрапила під колеса авто на вулиці Патріотів України. Друга дівчинка отримала більш легкі травми, а Кароліна постраждала дуже сильно. Вона впала в кому і так і не вийшла з неї… Лікарі не змогли їй допомогти. Батьки, бережіть своїх дітей!

‘Золотий ключик’ – все

 втрати Нікополя у 2021-му

Крім людських втрат були в Нікополі і інші. Так, наприклад, ми втратили дитячий садок №13 «Золотий ключик». Рішенням сесії Нікопольської міськради влітку 2021 року його закрили, аргументувавши це малою кількістю дітей. Садочок знаходився у старій частині по вулиці Микитинській – в будівлі, де на початку 20 століття розташовувалася жіноча гімназія. Дошкільний заклад працював з 1965 року.

Будівля колишньої прокуратури

 втрати Нікополя у 2021-му
На початку липня згоріла будівля колишньої прокуратури в старій частині міста. Вона прожила більше століття. Останні свої роки повільно гинула, покинутий усіма. Стара частина осиротіла ще більше.

‘Нікополь’

потери Никополя в 2021

Ще одна втрата – на останній сесії міськради було вирішено ліквідувати комунальне підприємство «Нікополь» – тобто, однойменний футбольний клуб більше не буде фінансуватися з міського бюджету. Поки що точно не відома його подальша доля, але швидше за все, клуб ми втратили. Втім, для когось ця новина, мабуть, зовсім не сумна. Не всі хочуть, щоб мільйони бюджетних грошей вкладалися в існування клубу.

Тарифи і пільги

потери Никополя в 2021

А наприкінці наших підсумків згадаємо про найперший удар, який спіткав нікопольців у січні-2021. Скасування всіх пільг на електроенергію. Ні петиція, яка набрала 25 тисяч голосів, ні судові тяжби не дали поки результату. І цієї зими нікопольцям, особливо тим, хто обігрівають свої помешкання електроприладами, доводиться, м’яко кажучи, не солодко.

Nikopolnews щиро бажає  вам, аби все погане лишилося у старому році, а новий виявився до нас більш прихильним. Прощай, 2021, вітаємо, 2022. З наступаючим! Щасливих свят!

Топ-7 найбільш яскравих подій у Нікополі в 2021 році

«Коли діти допомагають дітям»: у Нікополі 8-річна дівчинка відмовилася від святкового салюту заради благодійності

Бюджету участі у Нікополі у 2022 році не буде (відео)

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×