Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1554
1554

[:ru]Никопольчанин завоевал второе “серебро” на Паралимпиаде в Токио[:ua]Нікополець виборов друге “срібло” на Паралімпіаді у Токіо[:]

[:ru]Никопольчанин завоевал второе "серебро" на Паралимпиаде в Токио[:ua]Нікополець виборов друге "срібло" на Паралімпіаді у Токіо[:]

[:ru]Украина завоевала уже 82 медали на Паралимпийских Играх в Токио. На дистанции 50-метровки на спине серебряную награду получил пловец из Никополя Антон Коль (класс – S1).

Об этом со ссылкой на Суспільне, передает Nikopolnews.

Коль второй раз выходил на дистанцию ​​на Паралимпиаде-2020 . Первый заплыв – 100 метров на спине украинский спортсмен закончил с серебряной наградой, уступив на финише только израильтянину Ияду Шалаби.

Первую медаль Коль получил в стартовый день соревнований Паралимпиады-2020. И вот, в девятый день Игр в Токио, вышел на дистанцию ​​снова.

В финале 50-метровки на спине Коль так же был одним из претендентов на награды. По времени в квалификации он уступал тому же Шалаби, а также боролся за медаль с итальянцем Франческо Беттелла.

Опередить Шалаби на 50-метровке Коль не смог. Но “серебро” в борьбе с Беттелла завоевал.

Плавание. 50 метров, спина (класс – S1)

  • Ияд Шалаби (Израиль) – 1: 11.79 минут
  • Антон Коль (Украина) – 1: 13.78 мин
  • Франческо Беттелла (Италия) – 1: 14.87 мин

Коль получил седьмую медаль Украины в девятый день соревнований Токио-2020. И третью именно в плавании.

Все медали Украины на Паралимпиаде-2020 (девятый день)

  • “золото”: Мария Помазан (толкание ядра, класс – F35), Владислав Загребельный (прыжки в длину, класс – F37), Максим Крипак (100 метров на спине, класс – S10)
  • “серебро” Елизавета Мерешко (400 метров вольным стилем, класс – S6), Виктор Дидух / Максим Николенко (настольный теннис, команда, класс – 8), Антон Коль (50 метров, спина, класс – S1)
  • “бронза” Алексей Денисюк (стрельба из пистолета, микст, 25 метров, класс – SH1)

Кто такой Антон Коль

31-летний параатлет, представляющий Никополь и выступает в параплаванни.

Четырехкратный призер чемпионатов мира, трехкратный призер чемпионатов Европы по параплавання.

Паралимпиада в Токио – вторая в карьере Коля. Ранее он выиграл две бронзовые медали на Паралимпийских играх-2016 в Рио-де-Жанейро на дистанции 50 метров и 100 метров на спине.

Имеет врожденные поражения опорно-двигательного аппарата и выступает в категории S1, в которую входят спортсмены, имеющие тяжелые координационные проблемы четырех конечностей или их туловище, ноги и руки не функционируют, при этом плечи минимально привлечены к движению.

Ранее мы писали: Никопольчанин завоевал серебро на Паралимпиаде в Токио: невероятная история парня (видео) [:ua]Україна здобула вже 82 медалі на Паралімпійських Іграх у Токіо. На дистанції 50-метрівки на спині срібну нагороду здобув плавець з Нікополя Антон Коль (клас – S1).

Про це з посиланням на Суспільне передає Nikopolnews.

Коль вдруге виходив на дистанцію на Паралімпіаді-2020. Перший заплив – 100 метрів на спині український спортсмен закінчив зі срібною нагородою, поступившись на фініші лише ізраїльтянину Іяду Шалабі.

Першу медаль Коль здобув у стартовий змагальний день Паралімпіади-2020. І ось, у дев’ятий день Ігор у Токіо, вийшов на дистанцію знову.

У фіналі 50-метрівки на спині Коль так само був одним із претендентів на нагороди. За часом у кваліфікації він поступався тому-таки Шалабі, а також мав боротися за медаль з італійцем Франческо Беттеллою.

Випередити Шалабі на 50-метрівці Коль не зміг. Але “срібло” у боротьбі з Беттеллою виборов.

Плавання. 50 метрів, спина (клас – S1)

  • Іяд Шалабі (Ізраїль) – 1:11.79 хвилин
  • Антон Коль (Україна) – 1:13.78 хв
  • Франческо Беттелла (Італія) – 1:14.87 хв

Коль здобув сьому медаль України у дев’ятий змагальний день Токіо-2020. І третю саме у плаванні.

Усі медалі України на Паралімпіаді-2020 (дев’ятий день)

  • “золото”: Марія Помазан (штовхання ядра, клас – F35), Владислав Загребельний (стрибки у довжину, клас – F37), Максим Крипак (100 метрів на спині, клас – S10)
  • “срібло”: Єлизавета Мерешко (400 метрів вільним стилем, клас – S6), Віктор Дідух / Максим Ніколенко (настільний теніс, команда, клас – 8), Антон Коль (50 метрів, спина, клас – S1)
  • “бронза”: Олексій Денисюк (стрільба з пістолета, мікст, 25 метрів, клас – SH1)

Хто такий Антон Коль

31-річний параатлет, що представляє Нікополь і виступає в параплаванні.

Чотириразовий призер чемпіонатів світу, триразовий призер чемпіонатів Європи з параплавання.

Паралімпіада в Токіо – друга в кар’єрі Коля. Раніше він виграв дві бронзові медалі на Паралімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро на дистанції 50 метрів і 100 метрів на спині.

Має вроджені ураження опорно-рухового апарату та виступає в категорії S1, до якої належать спортсмени, що мають важкі координаційні проблеми чотирьох кінцівок або їхній тулуб, ноги і руки не функціонують, при цьому плечі мінімально залучені до руху.

Раніше ми писали: Нікополець завоював срібло на Паралімпіаді у Токіо: неймовірна історія хлопця (відео)[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×