Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1535
Без категорії
1535

Топ-7 найяскравіших подій у Нікополі в 2021 році

Топ-7 найяскравіших подій у Нікополі в 2021 році

Під завісу року, що минає, прийнято підбивати підсумки і будувати плани на майбутнє. У цьому матеріалі Nikopolnews згадає, що хорошого приніс нам 2021-й, виділивши 7 найяскравіших подій у Нікополі.

Життя – штука смугаста, наче зебра. У минулому році в Нікополі відбувалося чимало поганого, але багато і хорошого. Можна пригадати величезну кількість перемог наших дітей у різних конкурсах і змаганнях, оснащення шкіл меблями та технікою, установку декількох нових арт-об’єктів в різних районах міста, сучасні спортивні майданчики, освітлення вулиць там, де було темно завжди, прибирання у парках і багато іншого.

Але є досягнення, які були у всіх на слуху, викликали суспільний резонанс і приємні емоції у багатьох нікопольців. Які можна назвати центральними у році, що минає. Просимо звернути увагу, події у списку розташані не за значимістю, а за черговістю.

Топ – 7 найбільш яскравих подій у Нікополі в 2021 році

Перший у Нікополі типовий храм ПЦУ

 width=

У 2021 році в Нікополі відбулася без перебільшення історична подія – відкрився перший в місті типовий храм православної церкви України. До цього ПЦУ тулилася в пристосованих приміщеннях. 24 квітня освятили куполи і хрести храму імені святого Петра Калнишевського. Знаходиться він на площі Івана Богуна.

Відкриття храму – яскрава подія не лише для віруючих ПЦУ, але і для всіх нікопольців. Адже будівля, виконана з дерева, дуже красива і колоритна. Вона стала окрасою центру міста і новою принадою Нікополя.

Набережна від Інтерпайп

 width=

Влітку 2021 року нікопольців чекав ще один сюрприз – реконструкція чергового ділянки міської набережної. Роботи, як і на інших ділянках, виконувала компанія «Інтерпайп». Крім плитки, лавок, клумб, урн і ліхтарів тут з’явилися цікаві арт-об’єкти – Земна куля, копії Ейфелевої вежі і Біг-бена.

У День металургів тисячі нікопольців прийшли на набережну на відкриття алеї. Головним заходом свята стало світлове шоу на воді.

А до Дня Незалежності України арт-об’єкти ‘одягли’ в національному стилі (на фото)

«Епіцентр»

 width=

У кінці серпня 2021 року в Нікополі відкрився магазин «Епіцентр». Для багатьох нікопольців ця подія стала найголовнішою у році, що минає. Хоча, варто відзначити, очікування виправдалися далеко не всі.

Каштанова алея

 width=

А 25 вересня, в Нікополі відкрили після реконструкції Каштанову алею, ремонтні роботи на якій завершили напередодні. Відкриття приурочили до Дня міста.

Реконструкція Каштанової алеї була розпочата в 2020 році. Тут поклали тротуарну плитку, розбили клумби та газони, встановили лавочки, урни, ліхтарі.

Відкриття алеї проходило в приємній та творчій атмосфері. Грала жива музика, художники прямо під відкритим небом створювали свої картини, гостей розважали ростові ляльки та аніматори, були облаштовані фотозони.

Алея пам’яті

 width=

Ще одну алею – пам’яті загиблих учасників війни на Донбасі – відкрили восени. Знаходиться вона біля виконкому за пам’ятником Захисник України. Тут встановили стенди з фото загиблих нікопольських хлопців. Ввечері вони підсвічуються. Над стендами – прапори. Люди приходять сюди з квітами, щоб вшанувати пам’ять земляків, які віддали життя за Незалежність України і наше мирне небо.

Траса Нікополь-Дніпро

Топ-7 самых ярких событий в Никополе в 2021 году

Це подія, яку не можна назвати чисто нікопольською, адже дорога знаходиться за межами міста і користуються нею не тільки нікопольці. Але Нікополь так довго чекав її ремонту, що для багатьох саме його завершення в листопаді 2021 року стало головною подією року. Тепер у Дніпро можна дістатися без проблем, не побоюючись залишити в ямі колесо.

Ялинка

Топ-7 самых ярких событий в Никополе в 2021 году

Головною подією грудня 2021 року стала головна міська ялинка. Спочатку, дізнавшись про те, що вона ‘переїде’ зі свого «насидженого» місця на місце «кульки», багато хто засмутився і поставився до цього дуже скептично. Але коли побачили результат, були вражені.

Нікопольці з гордістю діляться красивими фото святкової Європейській площі в соцмережах і кажуть, що такої шикарної ялинки в Нікополі не було ще ніколи. Власне, ялинка залишилася та ж, що і в минулому році. І прикраси ті ж. Але завдяки сяючій накидці та встановленим поруч ялинкам поменше загальна композиція вийшла ефектною.

У цей список можна було б включити дитячу лікарню і новий Олексіївський міст – адже вони фактично почали функціонувати в цьому році, хоч і були відкриті в самому кінці минулого. А також можна було б додати басейн, який практично готовий і має відкритися у новому році. Але ми суворо дотримувалися часових рамок.

А які події вважаєте найбільш яскравими ви?

В Нікополі відкрили головну новорічну ялинку (фото, відео)

Що відбувається біля головної ялинки Нікополя святковим вечором 25 грудня

Як Нікополь прикрашають до Нового року-2022 (фото)

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×