Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1363
Без категорії
1363

[:ru]У Нікополі більше 1,1 тис домогосподарств відмовлено у субсидії і 1 тис відтерміновано[:ua]У Нікополі більше 1,1 тис домогосподарств відмовлено у субсидії і 1 тис відтерміновано [:]

[:ru]У Нікополі більше 1,1 тис домогосподарств відмовлено у субсидії і 1 тис відтерміновано[:ua]У Нікополі більше 1,1 тис домогосподарств відмовлено у субсидії і 1 тис відтерміновано [:]

Управлінням соціальної політики Нікопольської міської ради без звернень громадян проведено масове перепризначення субсидії з 01.05.2021 року на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, якщо за даними верифікації у них відсутні критерії, які унеможливлюють призначення житлової субсидії.

Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на офіційний сайт Нікопольської міської ради.

Кошти за травень-липень 2021 року призначеної субсидії будуть виплачені після надходження відповідного фінансування.

Дізнатись розмір призначеної субсидії можна буде в серпні он-лайн: subsidii.ioc.gov.ua. За цим посиланням громадяни мають змогу ввести свою поштову адресу і дізнатися чи призначено субсидію та який її розмір в неопалювальний, а потім в опалювальний сезони.

Виплата субсидії буде здійснюватися тільки в грошовій готівковій формі.

Кому субсидію не призначено

Більше 600 домогосподарств субсидію не призначено за результатами проведеної Мінфіном верифікації (в таких громадян є в наявності є два житла, депозити та інше). Але, після проведеного Управлінням аналізу встановлено, що дані проведеної Мінфіном верифікації неповні, тому тим громадянам, яким субсидію призначено автоматично, необхідно повідомити до 1 вересня 2021 року про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається.

Якщо громадянами не будуть подані правдиві відомості, то у разі виявлення неточностей рішення стосовно призначеної субсидії приводиться у відповідність до вимог законодавства, тобто переглядається. Це, в свою чергу, тягне за собою перерахунок надміру виплачених коштів домогосподарству та їх повернення до державного бюджету.

Тому громадянам нагадують про персональну відповідальність за подані відомості в заяві та декларації, а також в інших документах, що вплинуло на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Також увагу звертають на те, що отримувачі субсидії зобов’язані протягом 30 днів повідомляти про зміни у складі зареєстрованих осіб, зміну сімейного стану, купівлю на суму, що перевищує 50 тисяч гривень тощо.

Більше 1 тис. домогосподарств рішення про призначення субсидії від терміновано через відсутність довідок про склад сімей.

Всю необхідну для призначення субсидії інформацію (довідки про склад сімей, послуги, якими забезпечено домогосподарство, заборгованість) Управління зібрало самостійно.

Але, на неодноразові запити не всі голови ОСББ та квартальних комітетів своєчасно або зовсім не надали довідки про склад сімей, тому частині домогосподарств субсидію не призначено.

Отримувачів субсидії просятьуточнити цю інформацію у своїх голів ОБББ або квартальних, та за можливості надати довідки про склад сім’ї самостійно.

500 громадянам не призначено субсидію з причини наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги або якщо в складі сімей є особи, що не мали доходів або мали доходи в III –IV кварталах 2020 року менше мінімальної заробітної плати.

Взагалі автоматичному перерахунку субсидії не підлягали домогосподарства, яким в минулому опалювальному сезоні субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Для призначення субсидії на новий термін громадянам, які до цього часу не звернулись до Управління, необхідно подати нові заяву, декларацію та всі необхідні документи.

При цьому, всім домогосподарствам, які звернуться за житловою субсидією з травня по вересень 2021 року, за умови наявності права, субсидію буде призначено з травня.

Умови, за яких житлова субсидія не призначається.

Право на субсидію втратять сім’ї, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства:

  • не має доходів і при цьому ніде не навчається, не працює та не має статусу безробітного;
  • декларує відсутність доходу і при цьому перебував за кордоном понад 60 днів (за винятком перебування там на лікуванні, у відрядженні, догляду за дитиною до 3 років);
  • придбав квартиру, земельну ділянку, транспортний засіб (крім мопеда або причепа), товари довгострокового використання або здійснив купівлю-продаж валюти та банківських металів протягом року до звернення за субсидією на суму понад 50 тис. грн.;
  • має банківський депозит у сумі понад 100 тис. грн.;
  • має автомобіль, якому менше 5 років з дати випуску або має два і більше автомобілів, з дати випуску якого пройшло менше 15 років;
  • має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартира, будинок);
  • має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг (340,0 грн.) та з оплати аліментів понад три місяці;
  • не повернув до бюджету незаконно отриману субсидію за попередній період.
  • має житло, площа, якого перевищує в квартирах – 130 кв. м., будинках – понад 230 кв. м.

За консультацією з питань надання житлових субсидій звертатись за телефоном 0669483106.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×