Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1341
1341

У Нікополі демонтаж тимчасової споруди відклали, бо власник звернувся до суду

В Никополе демонтаж временного сооружения отложили, потому что владелец обратился в суд

У Нікополі демонтаж тимчасової споруди, який мав відбутися сьогодні, 10 лютого, відклали через те, що власник об’єкту подав до суду. Про це повідомили у пресслужбі Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Зазначається, що у тимчасовій споруді, яка розташована на вул. Шевченка (біля будинку № 59),  довгий час здійснювалася торгівля з порушенням чинного законодавства України. А саме: у власника були відсутні як статус фізичної особи-підприємця та і дозвільні документи на цю тимчасову споруду. Крім того, її розташування порушує охоронну зону трансформаторної підстанції, яка знаходиться поруч.

Не заважаючи на те, що власник не мав права здійснювати підприємницьку діяльність взагалі, там навіть торгували алкогольними напоями на розлив, що, звичайно, викликало незадоволення мешканців прилеглих будинків.

З метою забезпечення дотримання вимог містобудівного законодавства, впорядкування територій та недопущення самовільного розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Нікополь, 24 листопада 2021 року було прийнято рішення виконкому № 1070 «Про демонтаж тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності на вул. Шевченка, в районі будинку № 59».

Власнику було запропоновано самостійно демонтувати тимчасову споруду протягом 10-ти робочих днів з моменту оприлюднення цього рішення на офіційному сайті Нікопольської міської ради, з послідуючим проведенням робіт з відновлення благоустрою земельної ділянки.

Але власник вирішив діяти по-іншому. Він подав заяву до суду на скасування рішення виконкому.

10 лютого 2022 року робітники КП «Міськавтодор-1» прибули за адресою розташування даної тимчасової будівлі зі спеціальною технікою та дизельним генератором для проведення демонтажу за прийнятим рішенням виконкому. Але стало відомо, що власник надав заяву про забезпечення позову, в якому попросив призупинити рішення виконкому до ухвалення рішення суду по основному позову. Демонтаж об’єкту було відкладено до остаточного прийняття рішення суду по суті заяви про забезпечення позову.

У виконкомі повідомляють, що орієнтовно через 7-10 днів, у разі відхилення його заяви судом, власник тимчасової будівлі пообіцяв самостійно її демонтувати. Якщо він не виконає своєї обіцянки, демонтаж проведуть силами КП «Міськавтодор-1» з подальшим відшкодуванням вартості цих робіт.

Звертаємось до всіх власників самовільно розташованих тимчасових споруд з проханням оформити необхідні дозвільні документи і здійснювати підприємницьку діяльність в межах законодавства України або самостійно ці споруди демонтувати, – пишуть у прессслужбі НМР.

У Нікополі виявили наливайку: власнику загрожують штраф і кримінальна відповідальність (фото)

У Нікополі на Електрометалургів горіла закинута споруда

КАРТА: де у Нікополі укритися у разі воєнних дій чи інших екстрених ситуацій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×