Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
826
Без категорії
826

У Нікополі закрився магазин “Книги” – один із найстаріших магазинів міста

В Никополе закрылся магазин Книги

У Нікополі закрився один із найстаріших, а можливо і найстаріший магазин – «Книги» в історичній частині міста. За нашими даними, причиною закриття стало запровадження касових апаратів та нерентабельність подальшого існування. Таку інформацію Nikopolnews озвучили люди, які працюють поруч із магазином та добре знайомі з його власниками

Ми побували поряд із магазином, зробили фото. Боляче.

у Нікополі закрився магазин Книги

Як нам розповіли, підприємці, які тримали книгарню, це приміщення орендували. У будівлі є приватний власник. Чи зможе він знайти застосування своєї нерухомості? Дай Бог, щоб так.

А не як у випадку, наприклад, з цією будівлею, яка розташована поруч з «Книгами». ЇЇ вікна виходять на площу – і можна побачити, що там всередині…

У Нікополі закрився магазин "Книги" - один із найстаріших магазинів міста

У Нікополі закрився магазин "Книги" - один із найстаріших магазинів міста

 

“Книги” пережили крах двох імперій і безліч катаклізмів, що стрясали нашу країну в 20 і 21 століттях. Але якимось чином їм, на відміну від маси інших, вдавалося залишатися на плаву. При тому, що товар в наш час – зовсім не ходовий.

Це був справжній нікопольський “динозавр”. Пошарпаний часом, непоказний на вигляд, але живий. Напевно, кожен, хто захоплюється читанням, не раз бував тут. Мабуть, у кожного корінного нікопольця є якісь спогади, пов’язані з цим магазином. У всякому разі – точно забігали зробити ксерокопію. Але ось і все – на дверях табличка “зачинено”.

у Нікополі закрився магазин Книги

Зазначимо, що книгарня в старій частині на розі Микитинської та Музейної вулиць працювала ще на початку 20 століття. Втім, тоді це була не стара частина, а центр Нікополя. Магазин веде свій початок від книжкової та писчопаперової лавки віри Мойсеївни Ямпільської. Ось таке, наприклад, “Євангеліє” можна було купити тут в 1912 році.

У Нікополі закрився магазин "Книги" - один із найстаріших магазинів міста

У 1915 році при магазині відкрилася друкарня. Замовити книги, канцелярські товари, друк афіші або оголошення можна було за телефоном №120.

А ось так виглядав магазин “Книги” в 1957 році.

у Нікополі закрився магазин Книги

У Нікополі закрився магазин “Книги” – так він виглядав 65 років тому

Підсумки року: втрати Нікополя в 2021-му році

новий супермаркет THRASH відкрився в Нікополі (фото, Відео)

у Нікополі підприємці відвідали семінар з питань впровадження РРО/О

Наш Телеграм

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×