Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2439
2439

В Покрові у жінки настала клінічна смерть – як її рятували і що робити у таких випадках (відео)

В Покрове у женщины наступила клиническая

В Покрові у жінки настала клінічна смерть. Медики «швидкої» врятували її, витягши фактично з «того світу». Про це розповів завідуючий підстанції ЕМП Покрова Олег Макида, передає Nikopolnews.

За словами медика, 8 грудня на телефон центральної оперативної диспетчерської «103» зателефонував  мешканець  Покрова. Схвильований чоловік повідомив, що зайшовши в кімнату, виявив дружину без ознак свідомості.

Виклик одразу було направлено бригаді №14420 Підстанція ЕМД м.Покров. Через  чотири хвилини  бригада у складі досвідчених фельдшерів – Допіро В.М., Мороз Л.М. та водія Гриченка В.А. прибула на місце.

Діагностувавши клінічну смерть, медики одразу приступили до серцево-легеневої реанімації.

Через 34 хвилини інтенсивних реанімаційних заходів їм вдалося  відновити самостійне дихання та серцебиття – життя жінки було врятовано.

Підключивши до внутрішньовенної інфузної терапії, пацієнтку доправили до терапевтичного відділення Центральної міської лікарні Покрова.

Велика вдячність бригаді за високопрофесійні та злагоджені  дії!
Найважливіша перемога і радість для кожного медика – це врятоване життя, – написав Олег Макида

Також він відмітив правильні дії чоловіка хворої. Викликавши «швидку», він почав робити  непрямий масаж серця. Це дуже важливо – зазначає медик. Адже коли відбувається раптова зупинка серця – припиняється циркуляція кисню  по організму, що може мати непоправні наслідки.

Непрямий масаж серця з перших хвилин дозволяє забезпечити  киснем мозок і зберегти його живим.Такі навики необхідні кожному, тому при нагоді вчіться  цій техніці.
Скільки людей можна було б врятувати або зберегти повноцінне життя, якби допомога надавалася з перших хвилин. В той час, коли «швидка» просто фізично не може бути поруч, – зазначив Олег Макида.

Як надати серцево-легеневу реанімацію

Медики створили кліп, у якому доступно, сучасно, у форматі репу розповіли про це. Відео:

BLS - рэпBLS – рэп

Смертельна ДТП у Кривому Розі: жінка з дитиною потрапили під колеса двох авто

ВІДЕО: Жахлива ДТП в Кам’янському – жінка і дитина загинули в результаті наїзду на 4-х людей

У Нікополі розшукали жінку, яка зникла 5 місяців тому

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×