Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1782
Без категорії
1782

Вбивство поліцейського в Нікополі: вирок винесено, прокуратура оскаржить рішення суду

Вбивство поліцейського в Нікополі: вирок винесено, прокуратура оскаржить рішення суду

У ніч з 28 на 29 березня 2020 року сталося резонансне вбивство поліцейського в Нікополі. Був убитий 24-річний оперуповноважений карного розшуку Владислав Лютий. Його труп виявили в багажнику Toyota Land Cruiser на виїзді з Нікополя. На сьогоднішній день вже винесено вирок вбивці, але прокуратура оскаржила рішення суду, повідомляє Nikopolnews.

Подробиці гучного вбивства нам стали відомі з Єдиного реєстру судових рішень. Справу розглядав Апостолівський районний суд.

Суд встановив, що поліцейський був застрелений уродженцем Нікополя, керівником ТОВ «ТРК «Нікополь», раніше не судимим, що має на утриманні малолітню дитину. Вбивство сталося в ході виник раптово конфлікту між потерпілим та двома громадянами – батьком і сином – в машині яких перебував Лютий.

Відзначається, що під час сварки поліцейський напав на свого майбутнього вбивцю, завдавши йому кілька ударів невстановленим предметом по голові і заподіявши легкі тілесні ушкодження. Після цього підсудний став стріляти. Він спочатку зробив два постріли в область тазу і стегна потерпілого, а коли той, розуміючи, що його життю загрожує серйозна небезпека, спробував вийти з автомобіля, вистрілив ще раз – в область грудей.

Тіло правоохоронця батько і син помістили в багажник автомобіля, а незабаром їх зупинили патрульні. Спочатку виявили в салоні зброю, а потім труп свого колеги.

У цій справі батько виступав в якості підсудного, а його син в якості свідка.

Вбивство поліцейського в Нікополі: вирок винесено, прокуратура оскаржить рішення суду

Після вбивства в ЗМІ писали, що підозрюваний – відомий в Нікополі 56-річний кримінальний авторитет Ю. Молодин на прізвисько “Танк”

Підсудний заявив, що раніше знайомий зі своєю жертвою не був. За його словами, Владислава Лютого вони з сином зустріли випадково, коли приїхали на заправку купити кави і води. Той став вимагати, щоб син віддав борг якомусь їх спільному знайомому. Потім сів до них в автомобіль, щоб поїхати разом до цього знайомого і влаштувати зустріч боржнику і кредитору. Також підсудний розповів, що вони довго їздили по місту. Нібито Лютий називав то одну, то інший адресу.

Під час поїздки між чоловіками спалахнув конфлікт, і Лютий, за словами підсудного, дістав пістолет, яким наніс йому кілька ударів по голові. У якийсь момент підсудний подумав, що його життю загрожує небезпека і відкрив стрілянину. Однак, за його словами, вбивати Лютого він не збирався. Навпаки, вони з сином запропонували пораненому поліцейському відвезти його в лікарню. На що правоохоронець нібито спочатку відповів відмовою, мотивуючи відмову тим, що він не тверезий (в крові трупа пізніше експерти дійсно виявили алкоголь у кількості 1,73‰). А потім погодився їхати в лікарню Мечникова (в Дніпро). Саме щоб везти потерпілого в лікарню, батько з сином, за їх словами, і поклали його в багажник авто. У суді вони стверджували, що на момент зупинки їх машини патрульними, Лютий був ще живий. І нібито вони сказали про це правоохоронцям. Але незабаром поранений помер.

Свідки ж, у якості яких виступали правоохоронці, показали, що тіло при виявленні було загорнуте в поліетиленовий пакет. А експертиза показала, що смерть Лютого настала за 1,5 – 3 години до огляду тіла на місці виявлення.

Вбивство поліцейського в Нікополі: вирок винесено, прокуратура оскаржить рішення суду

Вбивство поліцейського в Нікополі: загинув Владислав Лютий

Свою провину підсудний не визнав.

Тим не менше, суд визнав його винним у вчиненні умисного вбивства, а також у незаконному зберіганні зброї і крадіжці телефону поліцейського вартістю 13 тисяч гривень. Чоловіка засудили до 8 років позбавлення волі. Також він повинен виплатити потерпілій стороні 400000 гривень моральної шкоди.

Дніпропетровська обласна прокуратура оскаржила в Дніпровському апеляційному суді рішення суду першої інстанції і вимагає більш суворого покарання для громадянина, засудженого за умисне вбивство, крадіжку, а також незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Різанина в Марганці через дитячого булинга: суд виніс вирок одному з батьків

Стало відомо, як покарали чоловіка, який напав на касира в АТБ в Нікополі

У Нікополі у водія авто «Honda» вилучили зброю та наркотики

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×