Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
849
849

«Брудна бомба», яку росія може готувати на ЗАЕС – що це таке, яку небезпеку несе і як врятуватися

«Брудна бомба», яку росія може готувати на ЗАЕС – що це таке, яку небезпеку несе і як врятуватися

25 жовтня Енергоатом повідомив, що на Запорізькій АЕС росіянами може готуватися так звана «брудна бомба», якою окупанти останнім часом залякують світ, звинувачуючи Україну у намірах її застосувати. Відомо, що міністр оборони рф шойгу активно обдзвонює світових лідерів і розповідає про це.

Такі заяви назвав абсурдними Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Твердження про те, що Україна готується використовувати «брудні бомби» в Україні, є абсурдним», – заявив генсек НАТО в інтерв’ю виданню Politico.

Столтенберг зауважив, що говорити про використання Україною «брудної бомби» на власній території, за звільнення якої країна так важко бореться, – абсурдно.

«Нас турбує те, що це частина моделі поведінки, яку ми вже бачили раніше з боку росії – в Сирії, а також на початку війни або безпосередньо перед цим, в лютому… росія звинувачує інших у тому, що має намір робити сама», – наголосив очільник НАТО. І застеріг москву від використання неправдивих заяв як приводу для ескалації війни.

Заяви росії про створення «брудної ядерної бомби» можуть свідчити про підготовку нею акта ядерного тероризму, – зазначають в Енергоатомі, передає Nikopolnews.

Чому Енергоатом вважає, що росія може готувати «брудну бомбу» саме на ЗАЕС

«Брудна бомба», яку росія може готувати на ЗАЕС – що це таке, яку небезпеку несе і як врятуватися

На це вказують такі обставини:

1.Упродовж останнього тижня російські окупанти проводять несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (далі – ССВЯП) на Запорізькій АЕС. Ці роботи російські військові ведуть власними силами у таємному режимі. Український персонал і присутніх на майданчику ЗАЕС представників МАГАТЕ на місце будівництва загарбники не допускають.

  • На ССВЯП зберігається 174 контейнери, в кожному з яких міститься по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива. Руйнування цих контейнерів внаслідок підриву призведе до радіаційної аварії та радіаційного забруднення кількасот квадратних кілометрів прилеглої території.
  • Таке будівництво на території атомної станції є незаконним втручанням з боку росії у проєкт ядерної установки ССВЯП Запорізької АЕС та грубим порушенням як умов ліцензії на експлуатацію станції, так і міжнародних вимог у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

2.Вже дві доби представники російської влади та вся ворожа пропаганда заявляють про нібито підготовку Україною «брудної ядерної бомби», для якої, за твердженням рф, може бути використане відпрацьоване ядерне паливо та радіоактивні відходи, які зберігаються на майданчику Запорізької АЕС.

Для ще більшого залякування світу росіяни оприлюднили фейкову карту потенційного забруднення радіацією з епіцентром саме на ЗАЕС.

«Брудна бомба», яку росія може готувати на ЗАЕС – що це таке, яку небезпеку несе і як врятуватися

Енергоатом припускає, що такі дії окупантів можуть свідчити про підготовку ними терористичного акту з використанням ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, які зберігаються на майданчику ЗАЕС.

Що таке «брудна бомба», які загрози несе і як врятуватися

Про це розповідають експерти у сюжеті білоруського опозиційного каналу NEXSTA.

Хронометраж до відео:

  • 00:00 Загальне роз’яснення
  • 00:34 Про міністра Лаврова
  • 01:28 Що таке ‘брудна бомба’
  • 03:25 Які у Росії плани?
  • 06:58 Що ще не можна використати?
  • 10:53 Хімічна зброя
  • 11:30 Патрони різні
  • 12:31 Як зберегти себе під час ядерного удару?

Щоб подивитися відео, слід перейти за посиланням на Ютуб-канал автора

«Ситуація на ЗАЕС з кожним тижнем лише погіршується, і може бути друга «Фукусіма» — Енергоатом

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×