Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3895
3895

Стало відомо, яка країна допоможе відновити Дніпропетровщину після війни

Стало відомо, яка країна допоможе відновити Дніпропетровщину після війни

Дніпропетровщину у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ називали оазисом і острівцем безпеки, адже сюди не тільки не ступала нога окупанта, а й практично не долітали ворожі снаряди. Область прийняла дуже багато переселенців, і всі сподівалися, що лихо омине регіон.

Але не сталося, на жаль, як гадалося. Росіяни почали все частіше бити по окремим куточкам Дніпропетровщини: ракетами, РСЗВ, важкою артилерією. І врешті все це перетворилося на суцільний терор. Спочатку у всіх на слуху була Зеленодольська громада, що на півдні Криворізького району. Ворог систематично гатив по мирному місту і селам. Також страждають окремі райони Синельниківщини. Влітку росіяни почали тероризувати Нікополь, Марганець та інші населені пункти Нікопольського району, розташовані на правому березі Дніпра. Їх обстрілюють з Енергодара та його околиць, де вороги підло ховаються за ЗАЕС. І кінця та краю цьому поки не видно.

Місцева влада і волонтери потроху усувають наслідки російських обстрілів, аби напередодні зими люди принаймні мали дах над головою і закриті вікна. Але після війни зруйновані міста і села потребуватимуть масштабного відновлення.

Стало відомо, яка країна візьме патронат над Дніпропетровщиною після перемоги. Це – Чехія.

Дана інформація оприлюднена на офіційному сайті президента України, передає Nikopolnews.

31 жовтня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою, який перебував в нашій країні з візитом.

Стало відомо, яка країна допоможе відновити Дніпропетровщину після війни

Серед інших питань політики обговорили і повоєнне відновлення України. зупинилися детально. На питанні відбудови України та потребах для ліквідації наслідків руйнувань, спричинених російським терором, зупинилися детально.

Чехія вже схвалила відповідну урядову програму і планує опікуватися Дніпропетровщиною.

«Ми цінуємо схвалення урядової програми в Чехії щодо відновлення нашої країни, а також готовність взяти патронат над Дніпропетровською областю. І я дякую Чехії за готовність працювати вже зараз для відновлення конкретних об’єктів, зруйнованих чи пошкоджених російськими терористами», – сказав Володимир Зеленський.

Стало відомо, яка країна допоможе відновити Дніпропетровщину після війни

Зеленський згадав Нікополь під час свого звернення і пообіцяв, що усі причетні до обстрілів будуть покарані

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×