Купити квартиру в Дніпрі

341
341

Пережив російський обстріл… : червонокнижне совеня з Нікополя обстежують у Дніпрі (відео)

червонокнижне совеня з Нікополя обстежують у Дніпрі

Червонокнижне совеня з Нікополя обстежують у Дніпрі. Нещодавно воно пережило російський обстріл. Інші пташенята виводка – загинули. Не витримало обстрілу і дерево з гніздом.

Про це йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

Приблизно півтора тижня тому, у Нікополі червонокнижну сплюшку європейську побачили місцеві жителі й віднесли у ветклініки. Але фахівця з лікування пташки не було. Тому совеня відвезли до Дніпра до зооволонтерки Вероніки Конькової. Вона говорить, що воно дивом вижило.

Червонокнижне совеня з Нікополя обстежують у Дніпрі: відео

«Пташенята опинилися в такому віці, що батьки б їх не догодували, не до виховували. Вони можуть бути теж поранені, можуть загинути, можуть просто полетіти, бо вже не бачать гнізда на своєму місці», каже орнітологиня.

Деякий час совеня провело у місцевій ветклініці. Там за ним доглядали й годували. Згодом передали у Дніпро.

07d1f2d50f0e7678

«Єдиний пережив російський обстріл… Поводиться спокійно, обстежив кімнату, зараз активно перелітає. Вивчає можливості свого тіла, бо в нього тільки-тільки нормально відростають крила і відріс хвіст», говорить Вероніка.

Зараз совеня живе вдома у зооволонтерки. Для нього облаштували гілочки для сидіння. Від інших птахів, він ізольований. Оскільки ті можуть його поранити.

e24361e998ba8fd3

Вероніка Конькова з 2016 року рятує птахів. За цей рік їй передали вже друге совеня з зони активних бойових дій. Совеня з Нікополя наразі обстежують у ветклініці Дніпра. Якщо результати будуть задовільними, то через два тижні його перевезуть у реабілітаційний центр на Київщині.

 

Ще новини Нікополя: Обстріл Нікополя 26 липня: рятувальники показали відео порятунку 75-річного чоловіка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×