Купити квартиру в Дніпрі

490
490

Кобила пройшла 60 км з Дніпропетровщини на Харківщину, щоб повернутися на місце, де народилася

Кобила пройшла 60 км з Дніпропетровщини на Харківщину

Кобила пройшла 60 км з Дніпропетровщини на Харківщину. Вісім років з народження кобила на кличку «Клятва» прожила у Близнюківській громаді Харківської області, до Дніпропетровщини її продали рік тому.

12 липня тварина прийшла до ветеринарів Лозівської міжрайонної Державної лабораторії Держпродспоживслужби що на Харківщині з Павлоградського району Дніпропетровської області.

Про це Суспільне Харків розповіла директорка лабораторії Ірина Костоглодова, передає Nikopolnews.

“Кінь прийшов до нас, до нашої лабораторії близько 05:00. Він цілий день ходив біля нас, вже кінець робочого дня, а він все ходить. Потім сторож мені дзвонить ввечері, каже, що господарів не видно. Ми зв’язалися з адміністрацією, поліцією та загнали тварину до лабораторії”, розказує Костоглодова.

Кобила пройшла 60 км з Дніпропетровщини на Харківщину 1

У лабораторії був корм для тварини. Клятва чотири дні їла траву, тому одразу випила відро води та з’їла зо два кілограми ячменю, говорить директорка лабораторії:

“Конячка була дуже грайлива. Особливо, коли вона поїла. Тоді вона й лежала, й кувиркалася і ногами догори лягала”.

У лабораторії виставили інформацію про знайдену кобилу в соцмережі, місцеве телебачення зняло сюжет.

Після цього до лабораторії прийшли місцеві роми й сказали, що це їхня тварина:

“Ми одразу питали то кінь чи кобила, коли загубилася? І вони так відповідали, що було зрозуміло, що то не їхня тварина, що обманюють”.

За добу в лабораторії подзвонили до сусідньої Близнюківщини, бо подумали, що кінь звідти.

“Вони сказали, що у них не пропадав. Потім у четвер, десь о 10:00 приїхали люди з Дніпропетровщини, побачили інформацію у соцмережах, що ми знайшли коня”, згадує Ірина.

Кобила пройшла 60 км з Дніпропетровщини на Харківщину 2

“Вони сказали, що від них до Лозової 60 кілометрів, оце скільки кінь пройшов. Йшов-йшов і прийшов до нас, до ветеринарів. Ми ж одразу не віддавали тварину, знайшли старосту цього села, я розмовляла з нею, вона підтвердила, потім знайшли ветлікаря”.

Господарі розповіли, що тварині дев’ять років: вісім з яких вона прожила у селі Батюшках Близнюківської громади. Пізніше Клятву продали до Павлоградського району Дніпропетровщини.

“Вона, виходить, одірвалася і йшла додому, туди, де вона народилася. Не туди повернула і прийшла до нас. Поліція приїжджала, фотографії дивилися, усе перевіряли, ветлікар її описував, на Близнюківщині ми вийшли на тих людей, у кого купували цю кобилу”, каже директорка лабораторії.

Господар Клятви нині служить у ЗСУ, до господині вона ще не встигла адаптуватися. Кобилу забирала з Харківщини господарка та двоє знайомих родини:

“Вони її приборкали й на ній один зі знайомих поїхав на Павлоградщину, а господиня і ще один чоловік поїхали машиною”.

Кобила Клятва

Клятва не хотіла йти з лабораторії, говорить Ірина Костоглодова:

“Поліція сміялася, казали: “Може собі її залишите?”. Та куди залишати, у нас баран свій є. У нас є півні, морські свинки, білі миші й кролики. Тільки ми випроводили кобилу — заходимо, а до лабораторії вже хтось кошеня підкинув”.

Ще новини України: Біля ЗАЕС з космосу розгледіли портрет легендарного отамана Івана Сірка (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×