Купити квартиру в Дніпрі

20
20

«Є щось неймовірно зворушливе в тому, як діти через мистецтво передають свої емоції» – як у Покрові педагоги навчають юних художників

у Покрові педагоги навчають юних художників 3

У Покрові викладачі школи мистецтв «Арт-Мюзік» Тетяна Дмитрук і Тетяна Думчикова навчають дітей художньому мистецтву. Їх вихованці неодноразово ставали переможцями всеукраїнських й міжнародних конкурсів.

Про жінок розповіли на офіційному сайті міської ради, передає Nikopolnews.

Щорічно у другу неділю жовтня в Україні відзначають День художника. Воно було започатковане для того, аби відзначити тих, хто робить вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва. Такими є і викладачі Покровської школи мистецтв – Тетяна Дмитрук і Тетяна Думчиковою.

у Покрові педагоги навчають юних художників

Тетяна Сергіївна Дмитрук працює в школі мистецтв понад 20 років. Скільки пам’ятає себе жінка, завжди любила малювати. Вона з теплом пригадує, як у дитинстві прикрашала альбом для фото своїми малюнками, дбайливо оформлюючи кожну світлину.

у Покрові педагоги навчають юних художників 7

«Любов до творчості була взаємною з рідним братом-близнюком. І вже ставши на шлях зростання, разом вирішили опановувати професію художника. Проте непросте випробовування навчанням у художньому відділі училища пройшла лише Тетяна, братові до душі припала інша професія», йдеться у повідомленні.

Свою кар’єру Тетяна Дмитрук почала художником-оформлювачем. Трохи згодом почала й педагогічну діяльність.  Вела дитячий гурток «Дизайнер». Одночасно підвищувала власний рівень освіти у Криворізькому державному педагогічному університеті.

у Покрові педагоги навчають юних художників 8

Протягом багатьох років жінка не перестає захоплюватись дитячою творчістю, дивуватись фантазією та вміннями своїх учнів.

«Є щось неймовірно зворушливе в тому, як діти через мистецтво передають свої емоції. Буває, що висловити щось словами вони не можуть, але з легкістю роблять це через свою творчість – малюнок чи скульптуру. Мені завжди приємно спостерігати за тим, як вони з часом набувають впевненості у своїх силах, вдосконалюють свої навички та відкривають нові шляхи для самовираження. Дуже зворушливо, коли дізнаєшся, що дитина після школи вирішує пов’язати своє життя з творчою професією», говорить Тетяна Дмитрук.

Багато її вихованців вступили до мистецьких вишів й успішно закінчили їх.  Ними й пишається Тетяна Сергіївна.

у Покрові педагоги навчають юних художників 2

Її колега Тетяна Ігорівна Думчикова працює в школі мистецтв майже 20 років. Має педагогічне звання «старший викладач», очолює відділ образотворчого мистецтва школи. Але досвід роботи з дітьми має надзвичайно більший. Після закінчення фахового навчального закладу — Криворізького педагогічного університету, розпочинала свій трудовий шлях у Будинку творчості, але душею прикіпіла до школи мистецтв.

Як у Покрові педагоги навчають юних художників

у Покрові педагоги навчають юних художників 9

«Хист та любов до малювання — з дитинства. Також разом із старшою сестричкою обожнювали творити, змалечку відкриваючи у собі світ прекрасного і разом обрали вчительський фах. Сестра Тетяни теж має педагогічну професію, працює у мистецькому осередку міста та розвиває у дітей творчі здібності», говорять у міській раді.

Тетяна Ігорівна каже, що задачею педагога з образотворчого мистецтва є не лише навчити дітей технікам малювання, але й відкрити перед ними світ естетики, самовираження, допомогти розвинути уяву та емоційну чутливість, заохочувати до експериментів з формою, кольором та композицією. Особливо тішить жінку, коли бачить, як хтось із них по-справжньому відчуває матеріал, експериментує з кольорами або формами, не боячись вийти за межі традицій.

у Покрові педагоги навчають юних художників 4

«Діти не просто переносять на папір щось з навколишнього світу, а живуть у цьому світі. Досить важливо навчити дитину любові до мистецтва як невід’ємної частини культури, а також розвивати креативне мислення, щоб вихованці могли критично аналізувати власні твори та роботи інших», розповідає Тетяна Думчикова.

Через підтримку й та індивідуальний підхід педагоги надихають учнів бути впевненими у своїх талантах і відкривати нові горизонти в мистецтві. Кожен їх урок — це можливість віднайти унікальні грані кожного учня. А досягнення дітей – яскраве твердження тому.

у Покрові педагоги навчають юних художників 6

Вихованці відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв завжди беруть активну участь у різноманітних конкурсах й демонструють свою мотивацію й талант. Це свідчить про відданість викладачів своїй роботі та глибоку любов до дітей, яка проявляється у бажанні передавати знання, підтримувати творчий розвиток й надихати на нові звершення у світі мистецтва.

 

Ще новини Нікопольщини: Неймовірна новина для Томаківської громади: благодійники передають 176 баків для сміття об’ємом 1100 літрів

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу