Купити квартиру в Дніпрі

166
166

Слово нікопольського капелана: Вербна неділя

Вербна неділя

9 квітня – Вербна неділя у Православній церкві України. Нікопольський капелан, благочинний церков Нікополя та району ігумен Меркурій Скороход звернувся до парафіян та захисників України, передає Nikopolnews.

Слово нікопольського капелана: вербна неділя

Вербна неділя

“Вхід Господній в Єрусалим ще називають Вербною неділею. Згідно зі Священним Писанням, у цей день Ісус Христос в’їхав до Єрусалиму. Його прибуття дуже широко і святково віталося людьми. Всі, хто зустрічав його в цей день, чекали, що Син Господній виправить усю несправедливість у світі та відновить благополуччя, процвітання людей.

Натовп людей зустрів Ісуса. Всі раділи, співали пісні. А також всі, хто зібрався, обмахували Христа пальмовими гілками, стелили їх і одежу на дорогу по якій ішов Ісус. Звідси у нас пішов звичай у Вербну неділю використовувати гілки верби: ці дерева у нас ототожнюються з пальмами, бо верби розквітають одними з перших.

Якщо задуматися, то Вербна неділя не тільки урочисте і світле свято. Цей день також є одним з найсумніших і найтрагічніших. Адже практично всі ті, хто вітав Ісуса у Вербну неділю, вже за кілька днів били його і кидали в нього камінням з криками люті, вимагаючи, щоб його розіп’яли”

Ще новини Нікополя: Розклад богослужінь у Нікополі впродовж Страсного тижня в храмі Петра Калнишевського

Читайте також: Герой мемів “Чоткий паца”, який захищає Україну на Сході, одружився (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×