Купити квартиру в Дніпрі

1693
1693

Майже місяць на Дніпропетровщині тривала повітряна засуха: як вона вплинула на врожай

Майже місяць на Дніпропетровщині

З 21 червня по 18 липня на Дніпропетровщині тривала повітряна та обґрунтована засуха.

Про це повідомили у Регіональному центрі з гідрометеорології, передає Nikopolnews.

«Середньодобові температури повітря в більшості часу на 3-9° перевищували норму і знаходились у межах 24-32°тепла. Максимальна температура повітря в денні години досягала 36-39° тепла. Днів з температурою повітря 30° і більше в середньому по області нараховувалось 22, а з температурою повітря 35°- 13 днів», йдеться у повідомленні.

З 21 червня по 18 липня в області майже були відсутні опади. За цей час в області було 7 мм опадів або 11% від норми за цей період. Останні суттєві опади спостерігали 20 червня.  Протягом 14 днів в середньому по області відносна вологість повітря в денні години знижувалась до 15-30 % при нормі 3 дні.

На Дніпропетровщині тривала повітряна засуха

photo 2024 07 20 05 58 11

«Запаси продуктивної вологи метрового шару ґрунту на 18 липня по області під соняшником та кукурудзою були недостатні і становили 13-50 мм або 8-30 % від  найменшої польової вологоємкості», пишуть у метеорологічному центрі.

Відсутність опадів, сильна спека, суховії,  повітряну та грунтовою засуху, були несприятливі для вегетації та формування урожаю пізніх сільгосподарських культур (соняшника, кукурудзи та інших).

«За даними метеостанцій області у кукурудзи в залежності від сортових особливостей, спостерігається викидання волоті, цвітіння волоті та початку, у соняшника триває цвітіння. Стан посівів переважно добрий, але на ряді площ у рослин кукурудзи та соняшника відмічається втрата тургору рослин в денні години та в’янення», додали у повідомленні.

 

Ще новини Дніпропетровщини: Відсьогодні у Червоногригорівській громаді новий тариф на воду: що потрібно знати мешканцям

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×