Купити квартиру в Дніпрі

2623
2623

У Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язано

У Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язано

У Нікополі сьогодні нашестя мошок. Мешканці, які зважилися вийти на вулицю, були просто шоковані кількістю дрібних комах.

«Вони просто обліплюють, лізуть у рот, ніс і вуха», – кажуть люди

Ось так виглядає волосся після невеличкої прогулянки по місту

У Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язано

А так виглядає нашестя мошок на відео (джерело: Інстаграм)

У Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язано

Взагалі, традиційно сезон мошок припадає на травень-червень. Якщо весна рання, то мошки можуть з’явитися у квітні. В цей період вони розмножуються і завдаючи чимало незручностей.

А от вересень – не зовсім типовий місяць для нашестя комах. Якщо тільки не йдеться про так званих «фруктових мошок». Фахівці кажуть, що для цього виду комах серпень і вересень – як раз сезон. І таке явище як нашестя мошок зумовлене тим що з полів і садів зібрана вся кількість фруктів та овочів.

От, і дорослі особини, дрозофіли, відкладають якраз личинки у цю продукцію, а температура та підвищена волога якраз сприяють їх подальшому і швидкому розмноженню, — коментував у ЗМІ ситуацію, яка виникла у минулому році на Полтавщині технічний директор компанії «Ліквідатор» Олексій Переверзєв

Мешканці Полтавщини тоді скаржилися на величезну кількість та активність комах, яку називали аномальною. Розповідали, що найчастіше мошку можна було зустріти в лісі чи біля річки. А у минулому році вона заполонила місто.

«Звісно, мошки просто страшне. Невидимо. Не знаємо причини. Взагалі в повітрі, кругом, куди не йдеш, і в парку, і вдома, і приватний дім, взагалі її в повітрі повно», — казали люди

У Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язаноУ Нікополі сьогодні нашестя мошок: з чим це може бути пов’язано

Щоб надокучливих комах було якомога менше, експерти радить виносити сміття 1-2 рази на добу, довго не зберігати фрукти чи овочі відкритими та позбутися темних і вологих місць в будинку.

«Такі засоби боротьби як клейові пастки, електровинищувачі досить непогано справляються з цією комахою», — зауважив Олексій Переверзєв

Але чи йдеться саме про фруктових мошок у Нікополі, точно невідомо.

У будь якому разі, не зайвим буде дослухатися до порад фахівців, як захиститися від комах.

Головне правила захисту:

  • Мошки нападають вдень і віддають перевагу світлому одягу. Уникайте прогулянок в цей період, особливо біля водойм чи місць, зарослих травою. Носіть темний одяг з довгими рукавами.
  • Від надокучливих комах допоможуть захиститися ефірні олії лаванди, чебрецю, м’яти, герані, чайного дерева, евкаліпта. Нанесіть декілька крапель на тіло чи одяг.
  • Користуйтеся спеціальними репелентами, коли виходите на прогулянку. Вони можуть бути у вигляді кремів та аерозолів.
  • На вікнах варто встановити протимоскітні сітки. У разі потрапляння комах у приміщення варто увімкнути фумігатори.

Ще новини Нікополя: У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу