Купити квартиру в Дніпрі

1885
1885

«Це не коштує того»: як на Нікопольщині під обстрілами вирощують полуницю

на Нікопольщині під обстрілами вирощують полуницю

На Нікопольщині під обстрілами люди вирощують полуницю. Наразі вони  не мають централізованого водопостачання.

Про це розповіли на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

Родина пані Юлії вирощує полуницю понад 10 років. За її словами, цей рік – дуже важкий. Немає централізованого водопостачання. Тому ягода не поливається.

У 2024 році родина жінки розвозить зібрану полуницю адресно, ризикуючи власним життям. Оскільки їх село росіяни обстрілюють з артилерії й дронів-камікадзе.

«Мати та батько лише вийшли на поле й одразу обстріли, вони побігли й в підвалі сиділи. Ми проживаємо пекло. Якщо того року ми ще встигли щось полити та щось встигли заробити, то цього року в нас ходу взагалі немає», каже Юлія.

photo 2024 05 14 16 23 00 (2)

Жінка має три ділянки з полуницею. Раніше на зароблені кошти з продажу полуниці родина Юлії могла житит 6 місяців.  Першу зібрану полуницю здавали по 150-180 гривень за кілограм. У 2024 році – 40-50 гривень за кілограм.

«Перший збір був 10 кг, потім 30, минулого разу 60 кг. Якщо в нас 3-й збір, то вона крупніша, бо був полив. Багато людей, які займалися вирощуванням полуниці — виїхали. Тому конкуренції майже немає», додала Юлія.

На Нікопольщині під обстрілами вирощують полуницю: відео

Пані Ірина разом з чоловіком вирощують полуницю у Нікополі.  Нею вони займаються рік. За словами жінки, іншої роботи, через повномасштабну війну роботи немає.  Під час одного з обстрілів, Ірина разом з чоловіком отримали поранення, втратили два будинки та інше поле на березі водосховища.

271c3fd086267281

«Це не коштує того. Стільки праці віддати за копійки. Стараємося самі, коли люди замовляють через Інтернет, телефоном. Десь вивезти на ринок, у місто. Але ціну високу не ставимо», каже Ірина.

У 2023 році  під час одного з російських обстрілів на городі пані Ірини пошкодили трубопровід. Не було води. Родич жінки обладнав ділянку крапельним поливом. Підключати його можуть до різних місткостей.

a1b01894988a1d6d

В цьому році, родина посадила 2, 5 тисячі кущів полуниці. Кожного разу, догляд за ними – це ризик. Тому, виходячи  на город, люди носять з собою аптечку

Новини Нікополя і району:  Як на Нікопольщині під обстрілами проходить посівна? (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×