Купити квартиру в Дніпрі

2099
2099

Відома акторка розповіла, як в окупованому Енергодарі живуть її рідні (відео)

в окупованому Енергодарі

Відома українська акторка Наталія Бабенко розповіла про життя рідних в окупованому Енергодарі.

Наталія Бабенко родом із Енергодара Запорізької області, який із березня 2022 року захоплений російськими військами. У тимчасово окупованому місті залишилися батько та дідусь 28-річної артистки. Зірка фільму “Пульс” та серіалу “Кріпосна” розповіла про життя рідних в окупації та чому вони не виїхали на підконтрольну Україні територію, інформує Nikopolnews.

наталія бабенко

Кадр із у фільму “Пульс”

Вчора, 4 травня, вийшло інтерв’ю, в якому акторка розповіла, що окупанти замінували берегову лінію Енергодара та не полишають спроб зміцнитися на захоплених територіях. Місцеві жителі живуть в очікуванні української армії та вірять, що незабаром місто буде звільнено від ворога.

“Заміновані повністю всі виходи до води. Місто знаходиться в глухому куті, і у нас є Каховське водосховище, яке йде на Нікополь, і вся ця берегова частина вона замінована. Вони [російські окупанти] окопуються постійно, щось будують, щось роблять, розповіла Наталія про ситуацію в Енергодарі,– Усі, звичайно, чекають на ЗСУ, щоб швидше все це звільнили”.

На запитання журналістки, чому її рідні не виїжджають із міста, Бабенко сказала, що окупанти заборонили евакуацію на підконтрольну Україні територію.

“Дідусь старенький і йому складно буде. І, на жаль, з жовтня не можна виїхати через Україну взагалі. Вони закрили коридор через Василівку [місто в Запорізькій області], туди зараз не можна потрапити. Якщо до цього можна було якось заїхати та виїхати, то зараз такої можливості немає, поділилася акторка.– Можна якось виїжджати через Крим, потім через інші країни європейські, але це дуже складно”.

Сама Наталя знаходиться в Києві, де мешкає майже 13 років. Повномасштабна війна застала акторку у столиці, і перші два тижні вона разом зі старшою сестрою та 12-річною племінницею провела у паркінгу. Після жахів у Бучі та Ірпені, Бабенко з рідними виїхала до Німеччини, але за два місяці повернулася в Україну.

Повне інтерв’ю з Наталією Бабенко. Відео

Яка ситуація в окупованому Енергодарі. Що відомо станом на 5 травня

Як повідомляв сьогодні Nikopolnews, окупанти на Запоріжжі оголосили термінову евакуацію населення, в тому числі і з Енергодара. Вивозять населення, в першу чергу дітей, до Бердянська.

Загалом окупаційна «влада» оголосила про «тимчасове переміщення» місцевих жителів із 18 населених пунктів Запорізької області: Тимошівка, Смиренівка, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Кам’янка (Куйбишеве), Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам’янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори та Розівка.

Ще новини України: Пригожин заявив, що «вагнерівці» залишать Бахмут (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×