Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
276
276

100 днів війни на Дніпропетровщині – наслідки російської агресії

100 днів війни на Дніпропетровщині – наслідки російської агресії

Повномасштабна війна в Україні з 24 лютого триває вже 100 днів. І хоч  область у порівнянні з іншими не дуже сильно постраждала від російської агресії, але масштаби руйнувань суттєві. Все це було складно уявити до початку вторгнення. Про те, як пройшли 100 днів війни на Дніпропетровщині, розповів голова Дніпропетровської обласної ради, передає Nikopolnews.

За приблизними підрахунками, за 100 днів ворог випустив по Дніпропетровщині трохи більше ніж півтори сотні ракет. Протягом ста днів через обстріли російських окупаційних військ було ушкоджено або знищено промислові підприємства, фермерські господарства, об’єкти залізничної, транспортної інфраструктури, житлові будинки.

Цифри під час брифінгу в обласній військовій адміністрації озвучив голова облради, заступник голови Ради оборони регіону Микола Лукашук.

100 днів війни на Дніпропетровщині – наслідки російської агресії

Починаючи з 24 лютого, окупанти знищили дві нафтобази на Дніпропетровщині. Також вдарили по чотирьом об’єктам залізничної інфраструктури: у березні – в Павлоградському районі, у квітні – в Новомосковському районі, у травні – два удари по залізниці протягом місяця (Павлоградський та Синельниківський райони).

Було повністю зруйновано аеропорт Дніпра, – зазначив Микола Лукашук.

Він додав, що в селах Зеленодольської громади, що на Криворіжжі, повністю зруйновано понад півтора десятки будинків. Пошкоджено – 109 будинків. Серед них – декілька багатоповерхівок.

У Синельниківському районі в громадах, які потрапляють під обстріли, пошкоджено майже три десятки приватних будинків. Більше 20 об’єктів соціальної інфраструктури.

Минулого вечора та ночі ворог обстріляв громади Криворізького району  – Зеленодільську та  Апостолівську. Постраждала жінка і двоє дітей. Їм надали допомогу. Зараз з ними все добре, – повідомив Микола Лукашук.

Від редакції: відомо, що постраждалій жінці 35 років, а її дітям – 5 і десять років. Вони отримали легкі поранення.

Нині 7 громад Дніпропетровської області офіційно визнані територіями, які постраждали від російської агресії. Це Широківська та Зеленодольська громади Криворізького району. Великомихайлівська, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська, Покровська громади Синельниківського району. Через чисельні обстріли звідти виїхали більш ніж 20 тис мешканців.

Щодо переселенців, то станом на цю хвилину в області проживає 250 тис. переселенців: 40 877 — працездатні чоловіки, 89 344 — працездатні жінки, 62 392 – діти, 57 133 — маломобільні та старше 60 років.

На самостійному утриманні перебуває 162,3 тис. переселенців. На забезпеченні громад – 87,4 тис. осіб.

Від редакції: На жаль, внаслідок російської агресії на Дніпропетровщині були поранені і загиблі. І не тільки від обстрілів, а і від розривів ворожих боєприпасів, коли люди гинули з необережності. Одним із найбільш шокуючих випадків став розстріл з «Градів» човна біля села Мар’янського у квітні. Люди намагалися втекти з окупованої Херсонщини, і вже біля берега їх розстріляли. Тоді загинули четверо дорослих і одна дитина.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×