Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
18128
18128

«35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету

«35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету

Військовий оглядач, полковник Костянтин Машовець продовжує аналізувати ситуацію на фронті. У своєму сьогоднішньому аналізі він спробував спрогнозувати наміри ворога на півдні і розповів про те, що відбувається біля Енергодара – напроти Нікополя, передає Nikopolnews, посилаючись на Телеграм-канал експерта.

Отже за словами Костянтина Машовця, командування завершує розгортання угрупувань своїх військ на Криворізькому, Миколаївському і Запорізькому напрямках. І вже починає вимальовуватися певна картина.

Причому картина, м’яко кажучи, доволі дивна – каже Машовець.

Особливо з огляду на прогнози деяких «експертів» щодо планів наступу ворога на Кривий Ріг і Миколаїв.

Костянтин Машовець не згоден з такими прогнозами. Він вважає, що наступ буде на Нікополь і Запоріжжя.

Особисто на мою думку, противник збирається наступати по обидва береги Дніпра на північ. Тобто на Нікополь – Запоріжжя (на правому березі) і майже одночасно на теж Запоріжжя з іншого боку (вздовж лівого берега), – пише експерт.

Проте, він підкреслює, що наступати росіяни планують не завтра, а лише після ‘вирішення невідкладних проблемних питань’ у Південній операційній зоні.

На мій погляд, найближчим часом, на Півдні, противник насамперед вирішуватиме ряд оперативних завдань. Причому не всі вони будуть активного, наступального характеру… і зовсім не обов’язково головні події розвиватимуться саме на тих операційних напрямках, які відповідають терміну наступ на Миколаїв та Кривий Ріг, – каже Костянтин Машовець.

Аргументуючи свою думку, оглядач звертає увагу, зокрема, на дивну, на перший погляд, поведінку ворога біля Енергодара.

Він розповідає, що основу нового оперативного угрупування противника на Півдні, складають війська Східного військового округу РФ. Це чотири загальновійськові армії: 5-та, 29-та, 35-та і 36-та). Плюс окремий 68-й корпус (АК). Дві найбільш потужні армії цього округу (5-та і 35-та) вже присутні тут, інші присутні частково або знаходять на підході.

35-та ЗВА розгорнута в районі: Велика-Лепетиха-Демидівка-Новодніпровка-Енергодар. А 5-та розгортається в районі Стара Маячка-Чернянка.

На поверхневий погляд, для майбутнього оперативного наступу (на Кривий Ріг і Миколаїв – від ред.) це виглядає трохи дивним… І справді, обидві армії розгортаються до Дніпра (тобто на його лівому березі), але якщо 5-а ЗВА, явно націлена на посилення військ 49-ї ЗВА та 22 -го АК Південного округу, які зараз ведуть напружені оборонні бої на підступах до самого Херсона, то 35-та ЗВА, якогось чорта, залізла в ‘глухий кут’ південніше Енергодара навпроти Нікополя, маючи перед собою Дніпро в одному з найширших його місць. І зважаючи на все, вилазити звідти ця ‘армія’ найближчим часом явно не збирається… Встає, у зв’язку з цим, цілком закономірне питання… Навіщо? – пише експерт.

І сам відповідає на своє питання:

Все стає на свої місця, якщо припустити, що 35-а ЗВА (до 8-9 БТГрТГр) залізла туди не для того, щоб потім опинитись на Херсонсько–Бериславському плацдармі, а навпаки – для того, щоб діяти… у бік Запоріжжя, – каже він.

Машовець зазначає, що є ще одна «дивина», пов’язана з цим же стратегічним угрупуванням військ на Півдні, яка вже безпосередньо стосується Херсонсько-Бериславського плацдарму. Про цю дивину він пообіцяв розповісти пізніше.

Для того, щоб «розрядити напругу» від всього вище написаного

Костянтин Машовець повідомляє, що на сьогоднішній день у процесі ‘відновлення’ (тобто після повної втрати боєздатності внаслідок втрат понад 60% особового складу та штатного ОВТ) знаходиться не менше 18 БТГрТГр зі складу військ противника. Ще не менше 43-х ‘виведені в резерв внаслідок часткової втрати боєздатності… з них приблизно 9-10 БТГр знаходяться ‘на підході’ (тобто здатні найближчим часом відновитись повною мірою і бути задіяними на фронті…) .

Якщо пам’ятати, що командування військ противника має в своєму розпорядженні разом із вищезазначеною кількістю загалом близько 116-120 БТГр для ведення війни в Україні, то ви, шановні читачі, можете самостійно визначити приблизні розмір і масштаб сил і засобів, якими Кремль ще може вести цю війну найближчим часом… – пише експерт.

Більш детальний аналіз – нижче на скрінах:

«35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету «35-та армія РФ якогось лихого залізла в тупик напроти Нікополя» – експерт спрогнозував мету

На півдні збирається «ТЬМА» – невтішний аналіз ситуації на Криворізькому, Херсонському і Миколаївському напрямках

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×