Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1834
1834

«Там, де більше всього потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

«Там, де більше всього потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко в інтерв’ю «Проспекту Трубників» розповів, чим займається під час повномасштабної війни, передає Nikopolnews. З політиком і медиком спілкувалася журналістка Олена Дмитрієнко.

У матеріалі зазначається, що Андрій Шипко 13 січня відвідав Нікополь.

“Знаходжусь там, де я більше за все потрібен”

Коментуючи свої фотографії у військовій формі, екс-нардеп сказав:

– Так, в моєму житті сталися зміни, і я дякую  Богові, що в такий тяжкий час знаходжусь там, де я більше всього потрібен. Там, де можу надати допомогу людям, використовуючи свій життєвий досвід, свої знання та знання медичної галузі. Тим паче, що в Національному інституті раку, де я працював раніше, ми все зробили для того, щоб якісно лікувати наших українців. Тому в Національному інституті раку я виконав свою місію, а далі йде продовження мого служіння людям та державі.

«Там, де більше за все потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Зараз я став на захист життя та здоров’я наших військових – очолив медичну службу великої військової частини, у нас досить сильна команда хлопців та дівчат з різних куточків України, і не тільки лікарів, а й інших спеціалістів, де кожен виконує свою роботу.

Він додав, що, на його думку, кожен у такий важкий час повинен допомагати людям, допомагати державі заради однієї мети всіх українців – Перемоги.

Рятую життя військових – Андрій Шипко

На прохання розповісти хоч трохи подробиць про свою роботу Шипко сказав:

– Я зараз роблю те, що маю робити сьогодні – рятую життя наших військових. Враховуючи те, що у мирний час я робив це тільки для цивільних, то зараз  – і для військових, і для цивільних. Ми евакуйовуємо, ми лікуємо, передаємо по етапам медичної евакуації, допомагаємо при наданні високоспеціалізованої медичної допомоги. Я використовую всі можливості для того, щоб залишити живими та відновити здоров’я самим дорогим нашим людям, які сьогодні гідні найвищого ступеня подяки  – це наші герої. Вони в будь-яку погоду, без вихідних, як кажуть 24/7, я б, навіть, не сказав виконують свій обов’язок, я б сказав – роблять служіння своїй Батьківщині Україні і своєму народу.

«Там, де більше за все потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

У нас дуже класна команда лікарів. Я працюю з людьми, які пішли боронити нашу землю в перший день війни, які вистояли черги в військкоматах, залишили свої родини, своїх діточок, а зараз вони служать поруч зі мною. Мені дуже приємно, що в моїй команді є і кандидати наук, і доценти, і лікарі-професіонали, які можуть виконувати будь-які завдання. Є, навіть, пластичний хірург. Не в кожній лікарні є такий потенціал, як у нас.

«Там, де більше за все потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Тим більше, що ці люди пройшли великий шлях – звільняли південь України, відзначились на Сході. Я дуже пишаюсь своїми побратимами, своєю новою військовою родиною, бо ми тримаємось один за одного, незважаючи на те, що ти солдат чи офіцер. Ми всі живемо як одна велика родина.

Чи знайомі з ситуацією в Нікополі?

– Звичайно. Після закінчення строку своїх повноважень, як депутата Верховної Ради, я неодноразово приїжджав до Нікополя, – відповів на це питання Шипко. –  Багато нікопольчан приймав у себе в Києві, всім старався допомогти, коли працював в Національному інституті раку. Мені чомусь завжди дістаються важкі ділянки роботи, бо що таке боротьба з онкологічними  захворюваннями – це теж війна, війна за життя. А зараз реальна війна, і я теж допомагаю.

Андрій Шипко нагадав, що він, крім того, діючий депутат Дніпропетровської обласної ради VIII скликання. І в сферу його діяльності входить і місто Нікополь.

Зараз, коли я перебуваю на фронті, моїм основним помічником у місті є Раїса Михайлівна Кисельова. В зв’язку з обстрілами приймальня працює у телефонному  режимі. Раїса Михайлівна відповідає на всі дзвінки, а якщо потрібно, то і зустрічається особисто. Як, і раніше, ми допомагаємо лікувати нікопольців, відправляючи їх в клініки Дніпра та Києва. З депутатської субвенції були виділені кошти родинам, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів, а також для проведення складних операцій. Значні кошти отримав нікопольський військовий, який потребував важкої операції на ногах. Нікопольці звертаються до приймальні з різних питань, які їх турбують, в тому числі й отримання гуманітарної допомоги. І завжди  мають підтримку. Гуманітарна допомога інвалідам та маломобільній групі населення доставляється додому, – розповів депутат

«Там, де більше за все потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Приїхав згадати маму

За словами Андрія Шипко, у Нікополь він приїхав у коротку відпустку згадати маму, яка десять років тому пішла з життя.

І, звичайно, як завжди при будь-якій можливості, побувати у Нікополі. Бо нікопольці – це моя родина. А зараз багато нікопольців живуть там, де раніше жив я, де жила моя сім’я. Наразі «живу» в іншому місці, тому своїм житлом я поступився землякам, – додав політик

Дуже переймаюсь бідами Нікополя. Обстріл міста, це як укол мені у сердце. Я кожного разу телефоную Раїсі Михайлівні Кисельовій, своїм друзям і питаю що, де сталося. Незважаючи на те, що на фронті, я бачу різні ситуації, але якщо, не дай Боже, йдуть з життя нікопольці, стаються трагедії –  це просто так для мене не проходить, а лягає тягарем на душу, бо вони мені рідні люди. Якщо до мене під час війни звертаються мешканці міста, то у міру своїх можливостей їм допомагаю, бо зараз я не завжди на зв’язку, в мене інші завдання. В першу чергу життя та здоров’я наших воїнів, – розповів Шипко

Як змінився Нікополь? Чи помітна різниця?

– Раніше до війни, в’їджаєш у місто і відчуваєш якусь радість. А зараз… Незважаючи на те що воно доглянуте та чисте, а про обстріли нагадують тільки забиті вікна, серце крається, – відповів Шипко. – Розумієте, міста ж воюють разом з нами. Вони воюють своїми будинками, своїми вулицями, вони теж страждають, як люди, але не можуть сказати. А я відразу це помічаю… Тому я бачу, що мій Нікополь страждає, та відчуваю це як лікар. І як лікарю мені хочеться полікувати, зцілити, допомогти. Але зараз головна мета – перемогти, закінчити цю війну. І всі хлопці, які знаходяться на фронті, вірять в нашу державу, в наше майбутнє, в розквіт нашої України. І за це ми віддаємо саме цінне, що є у людини, – це життя. Віримо і йдемо вперед!

«Там, де більше за все потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Андрій Шипко побажав нікопольцям і місту, аби їх беріг Бог і закінчилися ці страждання.

Щоб нікопольці вірили, що війна закінчиться. Ми все це обов’язково витримаємо. Все буде по іншому – буде сонце, буде радість, буде розквіт. Нікополь – бойове місто. Воно вміє себе відстоювати, воювати. Хочу побажати, щоб мої земляки були стійкими. А також, щоб були здорові, – як лікар, кажу. Все буде добре. І як би була можливість всіх обійняти, я б простер руки, обійняв би всіх земляків, як міг захистив би їх, наскільки вистачає моєї людської душі, – сказав депутат

«Там, де більше всього потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

Ще новини Нікополя: Про ризик наступу з «того берега», удари по «тарілкам» і захист від дронів – начальник Нікопольської РВА

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×