Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8825
8825

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: хто підрядник, яка вартість і строки виконання робіт

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: хто підрядник, яка вартість і строки виконання робіт

Тендер на будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров провели без конкурсу – за спрощеною процедурою. Про це Nikopolnews дізнався на сайті Прозоро, де й розміщено тендер. Хто отримав підряд і що відомо про цю компанію, яка вартість робіт і які строки завершення, згідно з умовами договору. Про це читайте нижче.

Тендерна документація на нове будівництво магістрального водогону Марганець– Нікополь–Покров у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції, Дніпропетровська область з’явилася на Прозоро 19 липня 2023 року. У цей же день було оголошено і підрядника і укладено з ним договір. Підрядником стало Товариство з обмеженою відповідальністю “Ростдорстрой”. Конкурсу не проводилося, інших претендентів не було.

При цьому, нагадаємо, що 3 липня міністр інфраструктури Кубраков, перебуваючи на Нікопольщині і Криворіжжі, заявив, що вже розпочато підготовчі роботи до реалізації проєкту будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, який передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка.

Замовником робіт, згідно з інформацією, оприлюдненою на Прозоро, є Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області.

Термін завершення робіт, згідно із умовами тендеру – кінець 2024 року.

Скрін умов з сайту Прозоро

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: хто підрядник, яка вартість і строки виконання робіт

Заявлена вартість складає 1 999 100 000 гривень. Сума не зменшилася в ході торгів, адже торгів не було. З цих грошей, згідно із договором, у 2023 році планують витратити на будівництво майже 289 мільйонів гривень (за рахунок спеціального фонду державного бюджету) , а решту суми – у 2024 році (за рахунок інших джерел фінансування).

Скрін тексту договору

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: хто підрядник, яка вартість і строки виконання робіт

Загальна довжина водогону складе 40,9 км. Добова потужність – 102 тис куб.м. води на годину. Передбачається будівництво насосних станцій та ліній електропостачання для цих станцій.

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: що відомо про підрядника

Будівництво водогону Марганець–Нікополь–Покров: хто підрядник, яка вартість і строки виконання робіт

Згідно з інформацією із відкритих джерел, ТОВ «Ростдорстрой» на ринку з 2009 року і входить до одеської групи «Ростдорстрой» (RDS), яка з 2018 року повністю належить депутату Одеської міськради Юрію Шумахеру та Євгену Коновалову. Перший є членом фракції «Довіряй справам» Геннадія Труханова та комісії з питань транспорту та дорожнього господарства. Від тієї ж партії балотувався до міської ради та Євген Коновалов у 2015 році, але не пройшов. Одеські підприємці володіють компанією RDS через австрійську фірму «ЮТТЕМА АУ ГмбХ». Директором працює Олексій Андрюшин. Про це, зокрема, пише видання thepage.ua

Фірму підозрювали у змові з депутатами Одеської міськради та розтраті державних коштів у період з 2014 до 2016 року на ремонті доріг Одеси. НАБУ оцінює збитки одеситам від дій компанії у 800 мільйонів гривень.

Крім цього, фірма «Ростдорстрой» фігурувала у справі про можливі махінації Служби автомобільних доріг (САД). Слідчі підозрювали чиновників Служби у лобіюванні інтересів певних компаній. Працівники САД відхиляли вигідні пропозиції та ставили переможцями «своїх людей». За це чиновники нібито отримували «відкати» у розмірі 10-15% суми тендеру. У результаті під час перевірок ремонтів доріг вартість матеріалів було завищено, а ремонти на дорогах були зроблені халтурно і не були закінчені. Це лише кілька епізодів з історії «Ростдорстроя». Загалом компанія з 2016 року підписала угод на ремонт і будівництва доріг, мостів, шляхопроводів на 90 млрд грн.

Ще новини Нікополя: Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×