Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19248
19248

Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

Стало відомо орієнтовно, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону. Інформацію оприлюднив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, після підриву Каховської ГЕС і знищення Кавховського водосховища держава почала екстрено будувати водогін, який має забезпечити централізоване водопостачання у Нікопольському та Криворізькому районах.

Нещодавно міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков побував у вказаних районах і заявив, що підготовчі роботи до будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, вже почалися.

Проєкт передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка. Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей.

Кубраков зазначив, що водогін у буквальному сенсі прокладатиметься з нуля, міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру та насосів великої потужності. Держава ставить для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше. Для реалізації проекту виділено 1,5 млрд гривень.

Коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

Що саме мається на увазі під словом «швидше», розшифрував 8 липня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він назвав найбільш нагальною потребою у Дніпропетровській області станом на зараз – відновлення водопостачання у населені пункти. Шмигаль зазначив, що, за інформацією ОВА, вже запущено водопостачання до міста Покров. Розпочато роботи з прокладання водогону в Марганець і Нікополь. Орієнтовно в серпні-вересні водопостачання має бути відновлено.

Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

Прем’єр-міністр провів нараду з представниками ОВА

Зазначимо, що окрім великого державного проєкту, який має забезпечити централізоване водопостачання у двох районах області, існують ще й локальні, які реалізуються на місцевих рівнях громадами і мають на меті повернути людям хоч якийсь доступ до води швидше.

Так, у Нікополі будівельники облаштовують нову насосну станцію, тягнуть труби, заглиблюють їх. Про це 7 липня повідомив начальник ДніпроОВА Сергій Лисак. Він зауважив, що роботі заважають зсуви ґрунту через обміління Каховського моря, а також постійні ворожі обстріли.

У Марганці бурять свердловини і тягнуть труби із місцевого водосховища.

У Червоногригорівській громаді теж налагоджують нову систему водопостачання.

Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

У Червоногригорівці кипить робота

Вже частково модернізували місцеві мережі. Знову з водою частина Червоногригорівки – понад 1800 людей. Прокладають нові труби, закупили насоси. Вони дозволять забезпечити решту населеного пункту, а ще – мешканців Придніпровського та Мусіївки. Окремий проєкт втілюють у селищі Кам’янське. Його заживлюють з альтернативного джерела.

Шмигаль розповів, коли Нікополь і Марганець отримають воду з нового водогону

Ще новини Нікополя і району: «Через 2-3 місяці всі будуть з водою на постійній основі»: Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×