Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4382
4382

Складатиметься з трьох ланок: Кубраков розповів про водогін, який забезпечить водою Нікопольщину і Криворіжжя

водою Нікопольщину

Олександр Кубраков розповів про водогін, який забезпечить водою Нікопольщину і Криворіжжя. 3 липня він побував на місці його будівництва, передає Nikopolnews.

Розпочалися підготовчі роботи щодо реалізації проекту з відновлення  – будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

«Проєкт передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка. Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей», говорить Олександр Кубракова.

Він разом з командою мав можливість побачити всю роботу на власні очі.

«Водогін у буквальному сенсі прокладатиметься з нуля, міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру та насосів великої потужності. Ставимо для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше», наголошує Кубраков.

Відзначимо, ще в день трагедії на Каховській ГЕС, за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Урядом було ухвалено рішення про виділення 1,5 мільярда гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. А Агентство відновлення взяло на себе реалізацію проєктів будівництва водогонів.

Дякую колегам за відданість справі і активну роботу по відновленню України.

Кубраков розповів про водогін, який забезпечить водою Нікопольщину і Криворіжжя: фото

 водою Нікопольщину

водою Нікопольщину

 водою Нікопольщину

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×