Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2928
2928

До уваги ВПО у Нікополі! Важлива інформація щодо виплат, пільг, субсидій

виконком

Інформацію для ВПО у Нікополі оприлюднила 12 червня Нікопольська міська рада. Вона стосується виплат, пільг, субсидій, соціальних послуг.

Інформація для ВПО у Нікополі

До уваги ВПО у Нікополі! Важлива інформація щодо виплат, пільг, субсидій

Чому варто зареєструватися у центрі зайнятості

Якщо ВПО є працездатною, не зареєстрована як ФОП чи в центрі зайнятості, то їй варто стати на облік у Центрі зайнятості, як така, що шукає роботу, або щоб отримати статус безробітного, – йдеться у повідомленні міськради, – передає Nikopolnews

Унаслідок отримання статусу безробітного, ВПО:

  • матиме право на отримання допомоги по безробіттю в розмірі від 1500 до 7100 грн тривалістю до 90 календарних днів (для осіб передпенсійного віку – до 360 календарних днів) під час дії воєнного стану;
  • отримає допомогу від кар’єрного радника в пошуці роботи та працевлаштуванні;
  • матиме право на отримання консультаційних, інформаційних та профорієнтаційних послуг з метою перенавчання.

Можна оформити виплати малозабеченим

Якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї ВПО: менший за рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї (3588,20 грн – для дітей віком до 6 років (140% відповідного прожиткового мінімуму); 4 474,4 грн – для дітей віком від 6 до 18 років (140% відповідного прожиткового мінімуму); 1 665,4 грн – для працездатних осіб (55% відповідного прожиткового мінімуму); 2361,00 грн – для осіб, які втратили працездатність (100% відповідного прожиткового мінімуму)), то сім’я ВПО має право на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

ВПО мають право на субсидію

ВПО має право на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг: для підтвердження фактичного проживання в будинку чи квартирі достатньо надати довідку ВПО. При цьому не вимагається, щоб ВПО була зареєстрована (задекларована) у відповідному житловому приміщенні чи укладення нею та надання договору найму (оренди) щодо такого житла. Розмір субсидії залежить від вартості житлово-комунальних послуг та рівня доходів сім’ї.

Перерахунок виплат і пільг

Мешканці тимчасово окупованих територій чи зони активних бойових дій, яким на період дії воєнного стану було продовжено виплати на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 „Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану”, у тому числі пільги і житлові субсидії, нарахування та виплата яких припинилася з червня 2024 року, а також пільги на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 214 „Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період воєнного стану”, та які перемістилися й зареєструвалися як ВПО, для проведення перерахунку таких виплат і пільг повинні подати відповідну заяву до органів ПФУ.

Мешканці тимчасово окупованих територій чи зони активних бойових дій, яким на період дії воєнного стану продовжено виплату державної соціальної допомоги на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 214 „Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період воєнного стану”, та які перемістилися й зареєструвалися як ВПО, для проведення перерахунку таких виплат повинні подати відповідну заяву до органів соціального захисту населення.

Соціальні послуги

У разі перебування у складних життєвих обставинах ВПО має право на отримання соціальних послуг, зокрема догляд вдома, денний догляд, підтримане проживання, соціальну адаптацію, консультування, натуральну допомогу тощо. Про соціальні допомоги і виплати можна, зокрема, дізнатися на сайті Дії або соціальної громади.

Ще новини Нікополя: Головна проблема – безпека: надання соціальних послуг мешканцям Нікополя обговорили у Дніпрі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×