Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
778
778

Допомога нікопольцям у відновленні житла: у Дніпрі створили волонтерський проект, як звернутися

Допомога нікопольцям у відновленні житла: у Дніпрі створили волонтерський проект, як звернутися

У Дніпрі створили волонтерський проект допомоги Нікопольському району, який страждає від ворожих обстрілів вже 9 місяців. Проект має назву Comeback home. Його запустила експертка з нерухомості та волонтерка Каріна Бахолдіна. Мета – допомога нікопольцям і мешканцям району у відновленні пошкодженого житла, передає Nikopolnews.

Каріна Бахолдіна планує об’єднати навколо себе людей та взяти шефство над Нікопольським районом.

Зазначається, що Каріна – мешканка Дніпра, вона більше десяти років працює рієлторкою. Як тільки почалася велика війна, дівчина взялася волонтерити. На своє весілля замість подарунка разом з чоловіком та друзями зібрала гроші і передала хлопцям на передову машину швидкої допомоги. Разом з друзями та партнерами Каріна відкрила великий шелтер для переселенців і передала військовим та евакуаторам 22 машини на 85 000 € і обладнання на 35 000 €. Допомагала постраждалим від вибухів у Дніпрі відновити житло, оскільки має багато знайомих серед будівельників і забудовників. Також зараз Каріна консультує військових з теми іпотечного кредитування.

Каріна Бахолдіна

Каріна Бахолдіна

Разом зі своєю волонтерською командою та досвідченими піарниками Каріна запустила проєкт Comeback home з відновлення Дніпропетровщини. Його ідея у тому, щоб об’єднати підприємців, будівельників, просто небайдужих громадян і допомогти людям з Нікопольського району полагодити їхні будинки (дахи, вікна, комунікації).

Допомога нікопольцям у відновленні житла: у Дніпрі створили волонтерський проект, як звернутися

Допомога нікопольцям у відновленні житла: як звернутися

На першому етапі роботи команда проєкту бере під шефство Нікопольський район і обіцяє:

  • допомогти родинам, які ще не отримали державну допомогу, привести до ладу будинки разом з професійними будівельниками (мова йде про ремонт покрівлі, стін, комунікацій)
  • адресно допомогти малозабезпеченим родинам
  • зібрати волонтерів, познайомити з ними громаду і разом прибрати території певного селища
  • познайомити з постраждалими громадами дніпровських підприємців.

Для участі у проєкті — необхідно заповнити заявку у Гугл-формі за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ. Сюди треба завантажити фотографію будинку, описати збитки, вказати адресу/телефон і чекати на рішення команди.

Якщо постраждала родина немає доступу до інтернету, ви можете заповнити заявку за неї.

Зверніть увагу, що в рамках проєкту здійснюється поверхневий ремонт і прибирання території. Ми не займаємося внутрішнім оздобленням, сантехнікою, кафелем, шпалерами тощо. Але порадимо вам потрібних спеціалістів та сконтактуємо з ними, – кажуть благодійники

Зазначається, що спочатку Каріна та її команда витрачатимуть на проєкт свої гроші, далі намагатимуться залучати гранти і, можливо, збиратимуть донати.

Про збір волонтерів і поїздку у конкретний будинок на сторінці Comeback Home оголошуватимуть заздалегідь.

«Коли ти приходиш додому, ти вмикаєш світло. І ті, хто проходить повз, знають, що ти вдома. Це як щоранку після обстрілів виходити з мітлою у двір і прибирати скло, шифр та сміття. Або виходити посидіти на лавку біля свого під’їзду ввечері перед стріляниною. Ми не романтизуємо саме поняття дому і вважаємо, що кожна людина має свідомо обирати безпеку. Але розуміємо людей, які не мають змоги покинути рідний дім. І хочемо їм допомогти», – пишуть на сторінці проєкту

Ще новини Нікопольщини: Нікопольцям, чиє житло постраждало від обстрілів, потрібно звернутися в ЦНАП

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×