Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
742
742

Стало відомо, скільки гуманітарної допомоги видано у Нікополі за рік війни

Сталкільки гуманітарної допомоги видано у Нікополі за рік війнио відомо, с

Стало відомо, скільки гуманітарної допомоги видано у Нікополі за рік повномасштабної війни. Про це звітував міський голова Олександр Саюк 23 лютого в ході пресконференції, передає Nikopolnews.

За словами Олександра Саюка, після початку повномасштабної війни в Україні до Нікополя стали прибувати переселенці з інших регіонів, зокрема з Донецької та Херсонської областей.

Місто витратило близько 3,4 млн гривень на те, щоб їх прийняти, розселити, забезпечити необхідними речами на перший час.

Але, за словами Саюка, набагато більший внесок тут зробили мешканці Нікополя, які приймали переселенців у себе  – надавали їм прихисток і підтримку. За це міський голова подякував нікопольцям.

Скільки гуманітарної допомоги видано у Нікополі за рік війни

Щодо гуманітарної допомоги, вона у Нікополі надавалася і надається завдяки співпраці з міжнародними благодійними фондами. Не тільки переселенцям, а і людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям, людям, які обслуговуються в територіальному центрі та іншим.

У 2022 році у Нікополі видали більше 103 тисяч продуктових наборів. Міський голова підкреслив, що лютий 2023 року сюди не входить.
Також людям надавали обігрівачі, гігієнічні набори.

Окрім цього отримували нікопольці і грошову допомогу.

  • Зокрема, від місії Червоного Хреста в Україні 2237 родин у Нікополі, які постраждали від обстрілів, отримали по 25 тисяч гривень – це 56 млн гривень.
  • А завдяки співпраці з міжнародною організацією з міграції, 6,6 тисяч переміщених осіб отримали по 10 тисяч гривень. Це 66 млн грн.

Допомога надходила і в будівельних матеріалах. Зокрема від місії «Проліска». Також став у нагоді свій резерв, який був у Нікополі. Близько 5 тисячам нікопольців надали таку допомогу.

Також місто отримало близько 40 генераторів, переданих критичній інфраструктурі та пунктам незламності. Придбали додатково генератори і за кошти власного бюджету, аби протриматися під час відключень електроенергії.

Інші новини Нікополя

Читайте також:

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×