Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
57148
57148

Дуже вдалий день на Криворізькому напрямку: “організми горіли так, що було чути здалеку”

Дуже вдалий день на Криворізькому напрямку: "організми горіли так, що було чути здалеку"

Кожен день на Криворізькому напрямку фронту не припиняються активні бойові дії. Ворог переважно обороняється, ЗСУ роблять окупантам боляче. На жаль, загарбники у відповідь обстрілюють мирне населення. Nikopolnews, спираючись на ряд джерел, розповість про загальну ситуацію.

Як повідомляє увечері 14 червня Генштаб ЗСУ, на Південнобузькому напрямку, до якого входить Криворізький,  ворог обстрілював підрозділи наших військ та намагався вести контрбатарейну боротьбу.

В районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру із артилерії, мінометів та  реактивних систем залпового вогню.

Противник веде розвідку на зазначеному напрямку із застосуванням БпЛА. Дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець. Продовжує інженерне обладнання позицій.

Вночі, намагаючись повернути втрачені позиції, окупанти продовжували обстріл сусідніх регіонів із території Херсонщини. Реактивними системами залпового вогню «Смерч» та «Ураган» вдарили по Криворізькому району, повідомляє Оперативне командування «Південь».

А в районі Миколаївки на Херсонщині з переносного зенітно-ракетного комплексу заземлено  ворожий гвинтокрил без можливостей повторного використання!

Збитий гвинтокрил активіст із Високопілля Юрій Самохвалов, який щоденно повідомляє про ситуацію в регіоні, назвав «вогняною новиною». Він зазначив, що ворожу «пташку» було збито біля населеного пункту Ольгіне.

Поділився Юрій Самохвалов і ще низкою гарних новин, а саме:

  • в Архангельському ЗСУ накрили орчий ГРАД
  • під Новопетрівкою організми горіли так, що чутно було далеко
  • біля Блакитного більше години горіли склади боєприпасів
  • біля Архангельського також накрили організмів
  • навіть у лісі Новодмитрівки знайшли орків, як вони не ховалися
  • Велика Олександрівка, Давидів Брід сьогодні наробили багато добрива для нашої землі

За словами активіста, сьогодні, завдяки активній взаємодії різних представників громади (як адміністративних, так і волонтерів), з окупованої території Високопільської громади змогли вийти дорослі та дитина. Така взаємодія дозволила організувати передачу на окуповані території невеликої кількості гуманітарних пакунків для підтримки місцевого населення.

Приблизно о 18:00 орки почали обстріл Іванівки, Високопілля, Князівки з глибини окупованої території з гармат.

Тривають постійні обстріли села Осокорівка у Нововоронцовській громаді. Про це повідомляє місцевий волонтер Дмитро Бурлай. Цивільному населенню тут дуже тяжко. Мешканці, яких залишилося небагато, фактично проживають у підвалах.

Про постійні обстріли говорить і начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, обстрілюється вся лінія зіткнення, зокрема в районі населених пунктів Токарево, Трудолюбівка та інших. У Криворізькому районі ворог обстріляв прикордонну територію Апостолівської, Зеленодільське і Широківської громад. Жертв немає. Але, на жаль, зросла кількість жертв недавнього обстрілу з «Ураганів» Зеленодільське громади. В результаті вчорашнього обстрілу Малої Костромки загинула 72-х річна жінка. Її тіло було виявлено вранці біля дачного будинку.

Сьогодні евакуювали 76 мешканців Зеленодольська, Высокополья, Малої Костромки і Великої Костромки. Для цього було направлено в Зеленодольськ 5 наших автобусів, біженців супроводжували медики і соціальні працівники. Вже евакуйовано і прийнято у Кривому Розі більше 30 тисяч чоловік тільки з прифронтових громад Криворізького району та з Херсонської області. Всі, хто хоче евакуюватися, мають таку можливість. Ми одна країна і повинні допомагати один одному, –  зазначив Олександр Вілкул.

А ось так сьогодні палали ворожі склади з боєприпасами у Новій Каховці:

 

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу