Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1168
1168

«Над головою літають снаряди, а ми працюємо» – енергетик з Марганця

«Над головою літають снаряди, а ми працюємо» - енергетик з Марганця

«Над головою літають снаряди, а ми працюємо, бо в домівки потрібно повертати світло», – каже енергетик з Марганця. Про Артема Беркута, який сьогодні, 22 грудня, відзначає професійне свято, розповіла у рубриці «Творці перемоги» пресслужба Дніпро ОВА передає Nikopolnews.

Артем називає свою професію світлою. Разом з бригадою щодня відновлює пошкоджені ворогом електромережі. Працює у найгарячіших точках Дніпропетровщини – Нікополі, Марганці та сусідніх з ними громадах.  Ризикуючи, адже будь-якої миті може початися новий обстріл.

Майстер підрозділу ДТЕК Дніпровські електромережі Артем Беркут у професії – майже 25 років. Нині очолює бригаду, яка повертає електропостачання після ворожих артилерійських атак у Нікопольському районі. Загалом вже полагодили понад 10 км повітряних ліній.

«І снаряди, і ракети над головою не раз літали. Всяке бувало. Траплялося, що ворог починав гатити з «Градів», коли ми працювали», – розповів Артем Беркут.

Одного разу, згадує енергетик, він з колегами потрапив під потужний артилерійський обстріл. Бригада ремонтувала пошкоджену повітряну лінію. Електромонтери піднялись на опору, і зі сторони Каховського водосховища полетів перший ворожий снаряд. Пронісся зі свистом та вибухнув за 600-700 метрів.

«Уламки полетіли, всюди дим і пил. Ми вирішили якнайшвидше забиратися звідти», – зазначив енергетик.

Енергетик з Марганця Артем Беркут каже, що силу духу українців ворогу не зламати

«Над головою літають снаряди, а ми працюємо» - енергетик з Марганця

Артем Беркут каже, зараз дуже стала відчуватися вдячність людей. Якщо бачать, що обстріл застав бригаду за роботою, вони кличуть до себе у підвали. Готові і нагодувати, і добре слово сказати. Пригощали яблуками та пиріжками.

«Світло у вікнах домівок, яке ми повертаємо – це наче вогники надії. Попри те, що в нас немає спокійних ночей. Все навколо здригається від вибухів», – наголосив Артем Беркут.

Він додав, що продовжує разом із родиною мешкати у Марганці. Часто й самі ховаються від обстрілів в укритті.

Чоловік зазначив, агресор може тероризувати скільки завгодно. Але він не позбавить головного – української сили духу.

Після перемоги Артем Беркут мріє гарно відпочити на морі. Бажано в Криму. Порибалити на Чорному морі під ясним та мирним українським небом.

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×