Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3101
3101

Окупанти готують примусову евакуацію з Енергодара і Василівки

Окупанти готують примусову евакуацію з Енергодара і Василівки

Окупанти готують примусову евакуацію з Енергодара і Василівки. Про це повідомляють низка джерел, передає Nikopolnews.

Про листівки, які з’явилися у Василівці і в яких мешканців просять підготуватися до можливої евакуації, ми писали раніше. Цю інформацію підтвердив Генштаб ЗСУ.

Тепер стало відомо, що подібні процеси відбуваються й в окупованому Енергодарі.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ворог продовжує “евакуйовувати” мешканців тимчасово окупованих населених пунктів, цього разу депортувати вирішили жителів Енергодару, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на ТОТ, вивозячи звідти держустанови, закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо наступу ЗСУ й “подальших руйнувань та репресій”. Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію.

Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення, та створюють пропагандистську картинку про “тікаючих” від України жителів.

Так, наразі окупанти готуються до “евакуації” з Енергодару. Для цього місцева атомна станція, яку захопили росіяни, має підготувати автобуси. Людей планують вивозити в Джанкой (АР Крим). На початках “евакуація” добровільна, але зазвичай надалі окупанти практикують примусове виселення.

Зауважимо, що водночас росіяни закрили блок-пост у Василівці (Запорізька область), звідки мешканці ТОТ виїжджали на підконтрольні Уряду України території. Це свідчить про те, що росіян не цікавить доля людей. Ворогу головне забезпечити депортацію українців, – підкреслює Центр національного спротиву.

Наступ на Запоріжжя – у Силах оборони розповіли, до чого готується ворог

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×