Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
9907
9907

«Гарне було багаття з БК орків» – ситуація на Криворізькому напрямку фронту 8 червня

Ворог знову обстріляв з артилерії околиці Дніпропетровщини – як пройшов день в області

Якою є ситуація на Криворізькому напрямку фронту 8 червня, Nikopolnews розповідає, посилаючись на офіційні джерела і інформацію від місцевих мешканців.

Що повідомляє Генштаб

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляють, що на Південнобузькому напрямку (до якого відноситься Криворізький напрямок) обстановка залишилась без суттєвих змін.  Ворог намагається утримати займані позиції та не допустити перегрупування і посилення підрозділів Сил оборони. Застосовував артилерію в районах Великої Костромки, Любомирівки і Новомиколаївки, а штурмову та армійську авіацію – в районах населених пунктів Олександрівка, Князівка і Новоданилівка.

Інформація від Оперативного командування «Південь»

Посіпаки окупаційної влади продовжують просувати ідеї приєднання Херсонської області до Росії, побоюючись за свою подальшу долю, оскільки не мають підтримки місцевого населення, – зазначають в ОК «Південь».

Тим часом в регіоні ситуація загострюється щодня. Через бойові дії пошкоджено дуже багато будинків та інфраструктури, внаслідок обстрілів є загиблі та тяжко ранені мирні жителі, надання допомоги яким ускладнено нестачею ліків. Стабільно важка ситуація у Калинівській, Великоолександрівській, Високопільській, Нововоронцовській територіальних громадах, де йдуть бойові дії. Виїхати та в’їхати з окупованої області практично неможливо, лише через Крим.

Селище Високопілля (знаходиться поруч із Зеленодольськом, але на території Херсонської області)

Рашисти вчергове не пропускали людей до контрольованої ЗСУ території. З самого ранку на блокпості збираються місцеві (серед них є і літні люди) і просять, щоб їх випустили. Випустили до нормального, “бєз асвабаждєнія” життя з харчами, тишою, комфортом і працюючими магазинами, але ж рашистам то невідомо, всі повинні жити у лайні і казати “як нам тут прікрасна”, – пише активіст із Високопілля Юрій Самохвалов.

Він повідомив, що у Нововознесенському залишилось приблизно півсотні людей. Існують виключно завдяки гуртуванню та підтримці. Орками зайнята школа та будинки, які були покинуті жителями. Продовжуються мародерства. Нещодавно до населеного пункту приїздили журналісти-пропагандисти.

У Високопіллі сьогодні було відносно спокійно: було чутно прильоти на півночі та півдні. Кількість орків тут, за словами Юрія Самохвалова, візуально стала меншою, хоча випадки мародерства полишених будинків знову є.

Переважно тихо було сьогодні і в Іванівці.

І знову орки максимально ховаються, при цьому розповсюджуючи “правду” про нібито “великі втрати серед особового складу ЗСУ”. Звісно, це психологічна маніпуляція, єдина мета якої – зневіра цивільних у нашій перемозі, – пише активіст.

А ще дуже добре горіло та весело бемкало БК орків під Архангельським, гарне таке багаття було – додав він.

На мапі – Архангельське

Нововоронцовщина

За словами місцевого волонтера Дмитра Бурлая, ситуація в регіоні незмінна. Ворог продовжує обстріли села Осокорівка. Є прильоти і в Нововоронцовку. В більшості випадків ворог обстрілює селище вночі. Є влучання в приватні садиби. Є пошкоджені лінії електромереж, які потім на ранок постійно відновлюють електрики. Також ворог здійснює обстріл лінії водомережі, по якій йде питна вода до населення. Води у Нововоронцовці немає вже третій день. Через обстріли ремонтні роботи затримуються.

Фактично лінія фронту не змінилася. Офіційно село Золота Балка ще знаходиться в окупації. Рух в окуповані території неможливий.

На окупованих територіях загарбники наполягають, щоб, не зважаючи на обстріли і небезпеку наразитися на нерозірваний снаряд, місцеві фермери почали збирати врожай. Система поділу врожаю, за словами місцевих, буде 70/30. Тобто 70 відсотків планують орки віджати. Однак поки бажаючих виходити в поле немає.

Також сьогодні, завдяки всім Вам, хто долучився до добрих справ, спільними зусиллями, до нас прибула чергова гуманітарна допомога від волонтерів зі Львова та Івано-Франківщини. Від імені нашої команди волонтерів, а також всіх жителів нашої громади, хочу подякувати всім, хто допомагав розвантажувати, хто не був осторонь від допомоги, щоб авто приїхало до селища. Завдяки цьому планується в відновити формування продуктових наборів для жителів громади. Орієнтовно стаціонарна видача для жителів інших мікрорайонів селища буде відновлена в п’ятницю. Пакет буде видаватися на сім’ю, – розповыв Дмитро Бурлай.

Фото ілюстративне – з відкритих джерел

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×