Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1729
1729

Як у Нікополі готуються до можливого блекауту, побачили дніпровські журналісти (відео)

Як у Нікополі готуються до можливого блекауту, побачили дніпровські журналісти (відео)

Завітавши до міста, що п’ятий місяць поспіль регулярно обстрілюється ворогом з протилежного берега водосховища, журналісти з Суспільне. Дніпро побачили, як Нікополь готується до нового випробування – можливого блекауту, передає Nikopolnews.

Зазначимо, що ситуація з електроенергією у Нікополі і зараз не проста. Після останньої масованої атаки України російськими ракетами у багатьох домівках надовго вимикають світло. Але влада і військові попереджають, що може бути ще гірше, якщо росія продовжить бити по енергетичній інфраструктурі. То ж, треба добре підготуватися, аби потім було трохи легше.

В ході підготовки сюжету журналісти Суспільного побували у пункті обігріву у Нікополі, поспілкувалися з міським головою, а також з місцевим бізнесменом, який облаштував свою фітнес-студію спочатку в укриття, а тепер у пункт незламності.

Дмитро Дейнега переїхав до Нікополя у 2014 році з окупованого Харцизька на Донеччині. Суспільному чоловік розповів: відкрив у місті фітнес-студію, яку 25 лютого 2022-го довелося перетворити на укриття для місцевих жителів.

Як у Нікополі готуються до можливого блекауту, побачили дніпровські журналісти (відео)

“Коли артобстріл, у нас все відкрито. Люди спускаються, ми організовуємо чай, зарядити телефони, якщо треба, закип’ятити чайник від генератора”, — розповідає Дмитро.

Він каже: жителі районів, які росіяни регулярно обстрілюють, часто ночують в цьому укритті.

Зігрітися та зарядити гаджети можна і в пункті обігріву, де наразі облаштували “пункт незламності”. Незабаром у ньому планують також організувати безкоштовні обіди для відвідувачів.

Міський голова Нікополя Олександр Саюк говорить: нині у місті діють три “пункти незламності”, однак будуть створювати і нові.

“Як готувалися, так і готуємося. Генератори, запас води, працюємо з операторами над тим, щоб був зв’язок”, — сказав він.

Адреси “пунктів незламності” не розголошують з міркувань безпеки. Аби дізнатися їх, слід зателефонувати до міськради. Ситуація з електропостачанням у Нікополі, за словами міського голови, лишається нестабільною, – говориться у сюжеті Суспільного.

Як у Нікополі готуються до вимкнень електроенергіїЯк у Нікополі готуються до вимкнень електроенергії

Через відключення електроенергії в Україні зростуть ціни на продукти – що подорожчає найбільше

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×